Faldt over et indlæg fra Politikken, hvor Søren Ryge, på sin egen hyggelige måde, fortæller om tilblivelsen af fedtebrød. Efter denne beskrivelse, kunne jeg næsten smage kagerne, og måtte bare prøve at gøre ham kunsten efter.
Opskriften er ikke Sørens egen, men en gammel opskrift fra Frøken Jensens Bagebog, som han bruger flittigt.
Får du uventede gæster er denne opskrift oplagt, det tager kun 20 min. i alt at frembringe disse lækre sprøde kager, som man godt kunne blive afhængig af.
1 pladefuld fedtebrød:
200 g. blødt smør
200 g. mel
100 g. kokosmel
100 g. sukker
1/2 tsk. hjortetaksalt
Ælt det hele sammen. Dejen kan virke usammenhængende i starten, men den bliver hurtigt homogen.
Del dejen i 6 portioner. Rul hver portion til en lang pølse i bagepladens længde. Pres hver pølse flad, ca. 5-6 cm. bred.
Bages ved 200 g. i ca. 10-12 min. indtil den er præcis lysebrun, ikke mørk, så er den brændt og uspiselig, så bliv ved ovnen og hold øje !
Læg med det samme en stribe glasur over hver "stang" og skær dem i snitter imens de endnu er lune.
Spis kagerne med det samme, det er nemlig NU at de smager bedst.
Børne-udgaven, kreeret af min 2 årige søn
Ingen kommentarer:
Send en kommentar