lørdag den 6. oktober 2012

Fransk Olivenkage (salt)

Med bacon 
Med skinke

Denne franske olivenkage (eller brød om man vil) har været min favorit i mange år. 
Jeg kalder det en kage, fordi det har konsistens som kage, og ikke som et gær-brød. 

Den salte kage passer godt til tapas, på en buffet eller som snack til et glas vin.

Der skal ikke tilsættes salt til dejen, skinke, ost og oliven udgør saltet!

Olivenkage: 

200 g. hvedemel
10 g. bagepulver
3 æg
1 dl. koldpresset olivenolie
8 cl. hvidvin
30 grønne oliven med rød peber (eller et mix af grønne og sorte oliven uden sten)
200 g. skinke i tern (eller stegt bacon i tern)
100 g. revet gruyére - eller en anden tør ost, evt. parmesan. 

Fremgangsmåde:
Bland mel og bagepulver. Rør æg, olie og hvidvin i.
Vend skinke, oliven og ost i og hæld dejen i en rugbrøds- eller sandkageform.

Bag ved 180 g. (alm. ovnvarme) i ca. 40 min.
Lad brødet køle af i formen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar