tirsdag den 9. oktober 2012

Lynbrød



Dette brød tog mig kun en halv times tid at lave, fra jeg hældte ingredienserne i min røremaskine, til der stod et duftende brød på bordet.
Ingen hævning og ingen æltning, det er da genialt.


1 brød:

3 dl. lunkent vand (bland 2 dl. koldt vand med 1 dl. kogende)
50 g. gær
1 spsk. mørk sirup (kan erstattes af sukker)
1 æg
1  1/2 tsk. salt
3 dl. groft mel (jeg brugte 2 dl. rugmel og 1 dl. grahamsmel  - men brug hvad du har)
6 dl. hvedemel

Gæren opløses i vandet. De øvrige ingredienser tilsættes i den rækkefølge opskriften viser.

Rør dejen sammen i et par minutter, i en røremaskine, eller med håndmixeren på højeste hastighed.

Hæld dejen i en brødform og sæt den direkte i en kold ovn og tænd på 225 g.
Efter 25 min. var mit brød færdigt, men det afhænger selvfølgelig af hvilken ovn du har, hvis det er en gammel ovn som er længe om at varme op, så tager det nok lidt længere tid.
Når brødet er fint gyldent og det lyder hult når du banker på det, er det færdigt.


3 kommentarer:

  1. Hold da op. Hvordan kan du "hælde" denne dej op. Jeg har ikke puttet nær så meget mel i og endda en ekstra dl mælk for overhovedet at få det til at hænge sammen. Det er ligesom en mursten, men nu må vi se, om det er spiseligt, når det er bagt. Hvad kan jeg have gjort forkert? Vh mellemmoelle@hotmail.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej ! Det ved jeg godt nok ikke, hvad der er gået galt ? Har ikke selv lavet brødet siden jeg postede det, så måske har jeg skrevet forkerte mål i opskriften ? Er der mon andre der har gjort sig erfaringer med det ? kh. eva

      Slet
  2. Ja. Det samme som ovenover

    SvarSlet