( Mo´hro )
Dette er mit bud på den spanske kolde sauce Mojo (udtales: Mo´hro )
Jeg har lavet den fedtfattig, well mandlerne er jo fede i sig selv, men på den gode måde.
Modsat basilikumspesto er der kun tilsat lidt olivenolie i denne sauce.
Den er meget lækker, både som sauce til kød og saltkartofler men også som dip til et godt italiensk brød.
I spanien spises den hovedsalig til saltkartofler.
1 portion Mojo:
1 stor rød økologisk peberfrugt
60 g. mandler
2 fed hvidløg
1 tsk. paprika
1/2 tsk. flagesalt
1 tsk. sukker
1 tsk. spidskommen (stødt kommen)
4 spsk. olivenolie
1 spsk. æbleeddike (eller hvidvinseddike)
Befri peberfrugten for kerner og skillevægge. Skær den i mindre stykker og kom alle ingredienserne i en blender og blend til mandlerne er blevet meget findelte.
Justér evt. med mere salt og eddike.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar