fredag den 8. juni 2012

Karry-kylling med æbler, kokos og Chili





Kyllingen brunes godt i olie og karry



Grøntsager tilsættes



Saucen til denne karrykylling er helt speciel. Den er fyldt med æbler, løg, porrer, ingefær, chili og kokos. Kyllingen står og mørner i saucen lige så stille. Lav bare en stor portion, for den smager næsten bedre dagen efter.
Jeg bruger normalt grønne chilier i retten. Det kunne jeg ikke opdrive i dag, så har brugt røde chili i stedet.
Rød og grøn chili er dog vidt forskellige. De er nogenlunde ens i styrken, men ellers kan de sammenlignes med rød og grøn peberfrugt, hvor den grønne er bitter og den røde er sødlig.


4 personer

1 stor frisk kylling - eller tilsvarende lår og overlår
1 spsk. olie
salt og peber
2 spsk. karry x 2
1 stort hakket løg
1 stor porre, i ringe (kan udelades)
2 fed hakkede hvidløg
2 grønne chilier i strimler
2 store æbler i tern -syrlige egner sig bedst til mad
2 spsk. friskrevet ingefær
3 spsk. kokosmel
2 dl. yoghurt naturel (kan erstattes af kokosmælk)
3 dl. hønsefond -eller bouillon

Tilbehør:
2-4 bananer
Ris
Mangochutney

Skær kyllingen ud i passende stykker (hvis du bruger en hel kylling) Klip overflødigt skind og fedt af kyllingestykkerne.
Brun stykkerne godt i olie og karry i en gryde, krydr godt med salt og peber. Tag dem op og kassér fedtet.
Svits løg, æbler, hvidløg, porre, chili, hvidløg og ingefær kort i 2 spsk. karry.
Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og hæld yoghurt og bouillon ved. Tilsæt kokosmel. Læg låg på gryden, dæmp varmen og lad det simre stille i ca. 45 min.. 
Tag låget af og lad det småkoge i 15 min. ekstra til saucen bliver reduceret lidt.

Steg to bananer i på en pande i lidt smør til de er brune.

Servér med ris, bananer, chutney, kokosdrys og evt. hakkede peanuts.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar