søndag den 3. juni 2012

Nye danske kartofler i krydderurtevinaigrette





Kan serveres sådan



Disse marinerede kartofler har gjort glæde hos os i rigtig mange år.

Jeg husker at have lavet dem siden jeg som 18 årig var flyttet hjemmefra.
De er lige så gode dagen efter, så lav bare en stor portion.


Til 4 pers.

1 1/2 kg. nye kartofler, små i størrelsen og kogt i ca. 15 min.
1 bundt persille
1 bundt dild
1 bundt purløg
evt. et bundt kørvel
1 stort rødløg (eller 4 forårsløg)

Dressing:
1 1/2 dl. koldpresset olivenolie
1/2 dl. æbleeddike eller hvidvinseddike
1 spsk. dijonsennep
1 spsk. rørsukker
Salt
Peber

Kog kartoflerne og lad dem køle af. Hak løg og krydderurter.
Rør dressingen sammen og vend løg og krydderurter i.
Bland det hele og lad det trække lidt inden servering.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar