torsdag den 28. juni 2012

Pizza med lam og gorgonzola -på grill

1. version: parmaskinke - tomater - artiskokker - mozzarella - chorizo


2. version: lammemørbrad - kartofler - gorgonzola - hvidløgsolie (billedet yder den ikke retfærdighed, den var SUPER lækker !)

Noget af fyldet




I dag har vi indviet vores nye pizzasten til grillen. En gave til min mand fra vores gode venner Jakob & Charlotte.
Pizzaerne blev meget bedre end på sten i ovnen, helt autentiske og bagt nedefra med sprød og lækker bund. Fremover skal vores pizzaer bages på grill, det er helt sikkert.


Indkøbsliste:

Gær
Pizzamel eller durummel (jeg brugte Tipo 0)
Hvedemel
Mozzarella
Gorgonzola
1 lammemørbrad
Grillede artiskokker i olie
Tomater
Chorizo
Tomatsauce fra De Cecco (en rigtig god tomatsauce til pizza, hvis du vil gøre det lidt nemt)
Oregano
Basilikum
1 kold kogt kartoffel i tynde skiver
Olivenolie
Hvidløg

Hvidløgsolie: blend 3 fed hvidløg i 1 dl. olivenolie.

Lav en pizzadej af 4 dl. vand, en halv pakke gær, groft salt, halvt pizzamel og halvt hvedemel.
Lad den hæve lidt - eller gå direkte i gang med at dele dejen i to, og rulle hvert stykke ud på  bagepapir, så du får to store pizzabunde.

Pizza 1: 

Smør bunden med tomatsaucen og drys med oregano og basilikum. Læg chorizo, tomatskiver, artiskokker og mozzarella på og drys med salt og peber. (parmaskinken skal først på efter den kommer af grillen)

Pizza 2: Krydr lammemørbraden godt med salt og peber og steg den et par minutter på hver side på en pande ved høj varme. Skær den ud i tynde skiver.
Smør pizzabunden med tomatsauce, drys med oregano og basilikum. Læg skiver af lam, kartoffelskiver samt gorgonzola på og drys med salt og peber.

Grillning af pizzaerne:
Vi fyldte grillstarteren helt op med kul, da de var rødglødende lagde vi dem i en ring rundt i grillen, så de lå lidt ind under pizzastenen hele vejen rundt. Pizzastenen skal varmes i grillen i 10 min. før du lægger den første pizza på.
Klip bagepapiret rundt om pizzaen, så der er ca. en cm. synligt i kanten. Træk pizzaen over på stenen og læg straks låget på. Spjældet i låget skal være helt åbent under bagningen.
Bag pizzaen i 10-12 min. Se ikke til den under vejs - i hvert tilfælde ikke før der er gået 10 min.

Hæld hvidløgsolie over pizzaen og evt. rucola. 

Velbekomme !



Ingen kommentarer:

Send en kommentar