(eller mormorkage)
Jeg har faktisk aldrig været vild med kagen, men fik alligevel lyst til at bage denne version, som både indeholder valrhona kakao og 70 % hakket chokolade i den mørke dej.
Den smager så englene synger, det er den øvrige familie også enige med mig i :-)
240 g. sukker
4 æg (stuetemperatur)
1/2 tsk. salt
250 g. hvedemel
Gammeldags marmorkage med er tvist, ca. 12-14 skiver (1 sandkageform)
250 g. smør (stuetempereret)240 g. sukker
4 æg (stuetemperatur)
1/2 tsk. salt
250 g. hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
1, 5 tsk. bagepulver
3 spsk. usødet kakaopulver (jeg bruger valrhona´s)
50 g. hakket god mørk chokolade (70%)
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker lyst, cremet og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Vend mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen.
1, 5 tsk. bagepulver
3 spsk. usødet kakaopulver (jeg bruger valrhona´s)
50 g. hakket god mørk chokolade (70%)
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker lyst, cremet og luftigt. Pisk æggene i et ad gangen. Vend mel, bagepulver, vaniljesukker og salt i dejen.
Hæld en tredjedel af dejen i en mindre skål og vend kakaopulver og hakket chokolade i den lille portion.
Fordel halvdelen af den lyse dej i bunden af en godt smurt sandkageform. Fordel kakaodejen ovenpå og derpå den sidste lyse dej øverst.
Marmorer kagen ved at stikke skaftet af en trægrydeske i dejen og træk en slange fra den ene, til den anden ende.
Glat overfladen nogenlunde og bag kagen v. 175 g. i ca. 45 -60 min. Tjek med en kødnål om kagen er færdigbagt. Den skal komme ren op.
Afkøl kagen og opbevar den tildækket, ved stuetemperatur.
Bagte denne igår (igen), ekstremt vellykket og meget populær :-) en jeg er nysgerrig... Hvilken effekt har det med at trække en strikkepind igennem dejen?
SvarSletÅh jeg elsker også bare den kage ! Effekten skulle være, at kagen skulle se marmoreret ud, så farverne skulle flyde sammen, men som du ser på min kage, så har jeg ikke rigtig haft held med det ;-)
Slet