fredag den 1. juni 2012

Kylling i krydret mandelsauce




Tilbehør: Bulgur med grøntsager




En lækker ret med smag af mange krydderier. Mandelsaucen klæ´r kyllingen rigtig godt.

Brug de grøntsager du har i køleskabet til bulguren. Jeg har brugt snackpeber, grønne asparges, squash og rødløg, men du kan bruge stort set alle grøntsager, så vælg dem du bedst kan li´.
En håndfuld rosiner ville også gøre sig godt i den færdige bulgursalat.



Mandelkylling:

4 kyllingebrystfileter
75 g. mandler, halvdelen hakket fint, den anden halvdel hakket groft
1 spsk. olivenolie
2 skalotteløg (eller et lille zittauerløg) hakket
2 fed hvidløg, hakkede
1 cm. friskrevet ingefær
1 tsk. farin
1 stykke hel kanel
1 rød chili med kerner skåret i skiver
1 laurbærblad
1 knsp. stødt allehånde
1 knsp. stødt nellike
2 1/2 dl. hønsebouillon
Salt og peber.

Kylling: Rist mandlerne på en tør pande i ca. 5 min. hak halvdelen fint og den anden halvdel groft.
Del hvert kyllingebryst i tre aflange stykker og krydr dem med salt og peber. Brun dem på en pande til de er gyldne og stil dem til side.

Steg skalotteløg, hvidløg, chili og ingefær på panden og tilsæt de fintgakkede mandler samt krydderier, sukker og bouillon. Kog saucen igennem og tilsæt kødet, og lad det simre i 7-8 min. til saucen tykner lidt.

Bulgur:

1 rødløg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1 snackpeber, hakket
5 grønne asparges, i mindre stykker
1/2 squash i tern
3 dl. fuldkornsbulgur
3 dl. hønsebouillon
1 bundt bredbladet persille, vasket godt og hakket.

Skyl bulguren i en sigte. Kog den i bouillon ved svag varme i ca. 15 min. (eller til bouillonen er opsuget)
Steg imens grøntsagerne i lidt olie på en pande. Bland dem i bulguren og lad det køle af før du rører den hakkede persille i.

Sådan så vores tallerken ud her til aften:

Vi fik også Mojo til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar