fredag den 8. juni 2012

Æblebrownie





Denne brownie er FANTASTISK !
Jeg sidder her i skrivende stund og guffer stykke nr. 2 i mig, mums!!
Den er propfyldt med æbler, det anes knap nok i kagen, men det giver en svampet konsistens og holder kagen frisk i mange dage. Samtidig er den chokolade-intens, den er absolut en af mine yndlingskager.

Jeg har med tiden forfinet kagen til en bedre version, så opskriften er ændret lidt siden jeg postede den første gang. 

Æblebrownie til 8-10 pers. 

225 g. godt øko. smør (ikke blandingsprodukt)
100 g. 70 % chokolade
100 g. muscovadosukker (kan erstattes af brun farin)
100 g. rørsukker
2 æg, stuetemperatur
190 g. mel
30 g. kakao
1 spsk. vaniljesukker
1/2 tsk. flagesalt
200 g. æbler i små tern (skrællet vægt)

Topping:
40 g. godt øko. smør (ikke blandingsprodukt)
100 g. 70 % chokolade
1 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
90 g. flormelis
4 spsk. mælk

100 g. pecannødder

Fremgangsmåde, brownie;
Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme. Tag gryden fra kogepladen. Bræk chokoladen i grove stykker og rør den ud i det varme smør. Lad det smelte helt og afkøl til håndvarmt. 

Skræl æblerne, skær dem i kvarte og fjern kernehuset. Skær dem i små tern, ca. 3x3 mm. 

Rør æg sammen med de to slags sukker med en træske. Bare rør forsigtigt til det er homogent. 
Vend æbleternene og den afkølede chokolade i.
Bland mel, kakao & vaniljesukker og sigt det i dejen. Rør saltet i. 
Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Fyld kagemassen i en form på ca. 26x24 cm. foret med bagepapir. 
Har du ikke en kvadratisk form, kan kagen bages i en rund springform på 24-26 cm. i diameter.  

Bag kagen på andennederste ovnribbe ved 175 g. i ca. 20 min. Tjek kagen undervejs, ovne varmer forskelligt, måske skal den bage kortere- eller længere tid. Den må gerne være blød, men ikke blævrende, så skal den bage lidt længere. 
Lad kagen køle af.

Topping:
Smelt smørret i en gryde, tilsæt chokoladen i grove stykker og rør ved svag varme indtil chokoladen er smeltet.
Hæld chokoladeblandingen op i en røreskål. 
Tilsæt kakao, vaniljesukker, flormelis og mælk og pisk med håndmixeren indtil cremen er luftig. 
Fordel det på kagen og pynt med pecannødder 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar