lørdag den 4. marts 2023

Madbrød / Brydebrød med ost & Herbes de Provence

 

Madbrød, brydebrød, møllehjul kald det hvad du vil. Jeg vil kalde det ‘kommet for at blive’ for det smager simpelthen så dejligt. Blødt og lækkert luftigt, konsistens som hvedeknopper, og med dejlig smag af ost. 

Madbrød til ca. 6 pers.:

3 dl. lunkent vand

25 g. øko. gær

2 spsk. sukker

2 dl. havregryn

1 stor spsk. Herbes de Provence 

1,5 tsk. salt

350 g. hvedemel

50 g. blødt smør

100 g. fast ost med saltkrystaller (evt. primadonna, matured cheddar, matured havarti eller. lign.)

Til pensling: 1 stuetempereret æg + sorte & hvide sesamfrø

Fremgangsmåde:

Bland 2 dl. koldt vand med 1 dl. kogt. Tilsæt smuldret gær, sukker, Herbes de Provence og havregryn og lad det trække i 10 min. 

Tilsæt salt og de 300 g. mel. Ælt sammen på røremaskine, bare til dejen er samlet. Tilsæt det bløde smør og de resterende 50 g. mel. Rør på røremaskine ved højeste hastighed (uden låg) til dejen slipper skålens kanter. 

Lad hæve i 30-40 min. under et klæde. 

Hæld dejen ud på et melstrøet bord. Osten brækkes eller skæres i små tern og foldes forsigtigt ind i dejen. 

Form til 15 små boller, som sættes i form af et ‘møllehjul’ på en bageplade med bagepapir, med 2 cm. ml. hver bolle. Lad efterhæve i en times tid under et klæde. 

Pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø og evt. en smule flagesalt. 

Bages i 225 g. varm ovn i ca. 12-15 min. eller indtil de er fint gyldne. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar