Vi fik grillede lammepølser i aftes med en gang go’ gammeldags varm kartoffelsalat. Sidstnævnte har jeg dog først lært at sætte pris på som voksen.
Varm kartoffelsalat til 2 pers.:
1/2 kg. øko kartofler (skrællet vægt)
30 g. godt øko smør (ikke blandingsprodukt)
2 mellemstore løg
60 g. sukker
3/4 dl. eddike (alm. brunt)
1/2 dl. vand
Pynt: purløg
Fremgangsmåde:
Skræl og kog kartoflerne i saltet vand til de er næsten møre, men stadig har lidt bid. Afkøl og skær i mundrette bidder.
Løg skrælles og skæres i halve skiver.
Smelt smørret i en rummelig gryde og blank løgene af deri. De må ikke blive brune, kun blanke.
Tilsæt sukker, eddike og vand. Tilsæt kartoflerne og lad det simre stille i 5 min. uden låg.
Smag til med salt ig friskkværnet peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar