tirsdag den 7. marts 2023

Butterchicken den bedste🧡

 

Butterchicken findes i mange variationer. Nogle med meget tomat i saucen og andre med hovedvægt på fløde og grøntsager. I forvejen har jeg denne Butterchicken på bloggen, som er med mindre tomat, men som også smager rigtig dejligt.

Denne butterchicken er dog alligevel den BEDSTE jeg nogensinde har lavet. Den er sød og cremet og med masser af cashewnødder i saucen, virkelig, virkelig lækker!!

Der er to arbejdsgange i opskriften, først skal kødet marineres og grilles. Jeg håber du vil give dig tid til at prøve den, den er det hele værd. Til gengæld, kan alle ingredienser fås i et større supermarked. Måske skal du dog forbi en etnisk købmand efter garam masala.

Butterchicken til 4 pers.;

600 g. kyllingebrystfilet i store tern
Marinade til kødet:
3/4 dl. yoghurt naturel
2 spsk. smeltet smør
1 tsk. gurkemeje
1/2 tsk. chilipulver
1 spsk. friskrevet ingefær
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk. salt
Sauce:
125 g. usaltede cashewnødder
75 g. smør
1 spsk. friskrevet ingefær
2 fed hvidløg, pressede
1 tsk. paprika
1/2 tsk. chilipulver
1 spsk. garam masala 
1 tsk. gurkemeje
250 g. koncentreret tomatpuré 
2 store spsk. honning
vand
en sjat piskefløde

grillspyd

tilbehør: Jasminris - cashewnødder, frisk koriander og naanbrød.

Fremgangsmåde:
Cashewnødderne overhældes med kogende vand og trækker på køkkenbordet, til de skal bruges.

Marinaden til kyllingestykkerne røres sammen og hældes i en frysepose. Kyllingestykkerne tilsættes, posen lukkes og der masseres godt, til alt kødet er omsluttet af marinaden. Lægges på køl i min. 30 min.

kødet tages op af posen og trækkes på grillspyd. Varm en grillpande godt op (eller brug havegrillen) og grill kyllingespyddene til der kommer tydelige grillstriber på kødet. Læg til side imens saucen laves.

Sauce: de 75 g. smør smeltes ved medium varme i en rummelig gryde eller pande. Hvidløg og ingefær blankes af. Tilsæt tomatpuré. 
Hæld vandet fra cashewnødderne og hæld 1 dl. nyt frisk vand på. Blend dem, til de bliver til en `pasta´. Tilsæt det til gryden. Tilsæt honning og krydderier og spæd til med lidt vand, til konsistensen bliver god. Ikke for tyk, men heller ikke for tynd. Blend saucen med en stavblender.
Tilsæt det grillede kyllingekød og en sjat fløde. Smag til med salt og evt. mere garam masala eller honning. 
Top med cashewnødder og evt. frisk koriander.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar