De er også lækre som Snackbrød til en velkomstdrink.
Hvidløgsbrød 4 stk.;
250 g. pizzamel (evt. den fra ànglamark)
1 tsk. tørgær
1 spsk. olivenolie
3/4 tsk. fint salt
170 ml. håndvarmt vand
Hvidløgsolie:
3/4 dl. god koldpresset olivenolie
2 fed hvidløg
2 spsk. finthakket persille
1 nip salt + flagesalt til drys
Fremgangsmåde:
Hvidløg hakkes fint og varmes stille op i olivenolien i en lille gryde. Når olien begynder at boble en smule, tages gryden straks fra varmen (vigtigt, at hvidløget ikke bliver brunt!) og persille og et lille nip groft salt tilsættes. Stil til side.
Mel, tørgær og salt røres sammen. Olie og vand tilsættes og dejen køres på højeste hastighed på røremaskine, til den slipper skålens kanter.
Lad hæve i 30 min.
Dejen deles i 4 portioner. Hver portion rulles meget tyndt ud på et melstrøet bord.
Varm en stor stegepande godt op. Når panden ryger, bager du brødene et ad gangen. Ca. 2 min. på hver side.
Når dejen bobler op, skal brødet vendes. Giv det et par minutter på den anden side og flyt det over på en bage-rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar