tirsdag den 14. marts 2023

Hvidløgsbrød bagt på pande

 


Lækre sprøde pandebrød med hvidløgsolie, det smager bare godt. De egner sig supergodt til indisk mad, hvor de kan udgøre det for andet tilbehør og dyppes i maden, hvorved at retten ‘samles op’ når den spises. 

De er også lækre som Snackbrød til en velkomstdrink. 

Hvidløgsbrød 4 stk.;

250 g. pizzamel (evt. den fra ànglamark)

1 tsk. tørgær

1 spsk. olivenolie

3/4 tsk. fint salt

170 ml. håndvarmt vand

Hvidløgsolie

3/4 dl. god koldpresset olivenolie 

2 fed hvidløg 

2 spsk. finthakket persille

1 nip salt + flagesalt til drys 

Fremgangsmåde:

Hvidløg hakkes fint og varmes stille op i olivenolien i en lille gryde. Når olien begynder at boble en smule, tages gryden straks fra varmen (vigtigt, at hvidløget ikke bliver brunt!) og persille og et lille nip groft salt tilsættes. Stil til side. 

Mel, tørgær og salt røres sammen. Olie og vand tilsættes og dejen køres på højeste hastighed på røremaskine, til den slipper skålens kanter. 

Lad hæve i 30 min. 

Dejen deles i 4 portioner. Hver portion rulles meget tyndt ud på et melstrøet bord. 

Varm en stor stegepande godt op. Når panden ryger, bager du brødene et ad gangen. Ca. 2 min. på hver side. 

Når dejen bobler op, skal brødet vendes. Giv det et par minutter på den anden side og flyt det over på en bage-rist. 
Når alle 4 brød er færdige, hældes hvidløgsolien over med en te-ske. Drys med lidt flagesalt og server straks. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar