Tzatziki er sommerens bedste tilbehør til grillet kød eller som snack til at dyppe godt brød i, gerne et godt svampet foccacia, mums.
Spar ikke på kalorierne når du vælger dit syrnede mælkeprodukt til din tzatziki. Som minimum bør du bruge sødmælksyoghurt, men gerne en 10% græsk yoghurt, ved sidstnævnte slipper du for at dræne.
I dag lavede jeg den på tykmælk, som jeg købte som `datosalg`og drænede i et viskestykke inden brug.
Du kan evt. tilsætte lidt hakket frisk dild til din tzatziki, det smager også dejligt.
Tzatziki 1 skål:
1 liter yoghurt eller tykmælk1 agurk
4 fed hvidløg, presset
1 spsk. honning
salt og peber
olivenolie
persille til drys
Fremgangsmåde:
Dræn din yoghurt i et klæde over en sigte. Lad den gerne stå et par timer på køl (eller natten over), så den når at smide så meget valle som muligt.
Bland den drænede yoghurt med hvidløg og honning.
Del agurken i 4 dele på langs. Skær midterstykkerne væk fra hver agurkestav (det med kerner i) - spis det, det er dejligt læskende -og sundt.
Skær agurkestavene i skiver på ca. 2 mm. og bland dem i yoghurten. Smag til med salt og peber.
Hæld en smule olivenolie over din tzatziki og drys med lidt persille.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar