tirsdag den 7. april 2020

LÆKRE fluffy amerikanske buttermilk pancakes♥️


I al beskedenhed - DE her amerikanske pandekager som junior og jeg har eksperimenteret os frem til i morges, er de bedste jeg til dato har smagt. Sprøde udenpå og lækre luftige indeni, præcis som jeg husker dem fra Florida, mums!

Vi har lavet en dej på stort set samme fremgangsmåde som farmors fantastiske æbleskiver og det var altså bare sådan det skulle gøres, for en perfekt pandekage.

Buttermilk Pancakes 14 stk. a 10 cm. i diameter:

4 dl. mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
1/2 tsk. fint salt
2 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
4 dl. kærnemælk
2 æg str. L
1 tsk. sukker (til piskning af æggehvider)

Smør til stegning

Topping: Friske bær/frugt, koldt smør samt sirup.

Fremgangsmåde:
bland mel, natron og salt i en skål. Sigt bagepulver og vaniljesukker i. Tilsæt kærnemælken og rør godt med en træ-grydeske til alle melklumper er rørt væk.

Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne ud i dejen og pisk hviderne stive med 1 tsk. sukker.
Vend forsigtigt de stiftpiskede hvider ind i dejen, så luften bevares.

Varm en pande op til medium varme. Smelt en god klat smør på panden og tag en suppeøse og fyld med dej og hæld den ud på den varme pande. Steg pandekagen til der begynder at komme små bobler i overfladen, så er det tiden at vende den. Jongler panden lidt rundt, så smørret omslutter pandekagen og bag videre i et minuts tid.

Du skal være lidt tålmodig med stegningen. Hvis pandekagen steges for hårdt, bliver den sort udenpå og ubagt inden i. Du skal vente på, at den rejser sig ved moderat varme, men samtidig give den stegeskorpe, for i den sidder en væsentlig del af smagen.

Stabel pandekagerne efterhånden som du steger dem og hold dem varme i en 100 grader varm ovn.

Top med sirup og friske bær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar