I aftes bagte min søn og jeg denne dejlige, konfektagtige hindbærkage, med intens duft og smag af hindbær, som vi begge elsker! Helt uimodståelig og farlig at have i huset, så er du advaret.
Lidt vaniljerørt cremefraiche vil gøre sig godt til kagen, men den kan sagtens nydes bare som den er, som vi gjorde :-)
Vi har brugt hindbær fra frost, det er helt bevidst, for at få hele bær i den færdige kage. Hvis du bruger friske bær, vil de blive moset ud i dejen, når de røres i.
Der er ikke bagepulver i kagen, sådan skal det være ;-)
Hindbærkage til 8-10 pers.:
200 g. blødt smør145 g. sukker
3 æg
1 spsk. vaniljesukker
1 dl. sødmælk
120 g. mandler (malet til mel i en foodprocessor)
225 g. mel
200 g. hindbær fra frost
Fremgangsmåde:
Pisk smør, vaniljesukker og sukker godt sammen med en håndmixer. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det lyst og skummende.
Rør sødmælk og mandelmel i og til sidst mel. Vend forsigtigt de frosne hindbær i dejen og hæld den i en smurt og sukkerstrøet springform.
Bag kagen på anden nederste ovnribbe ved 175 grader (alm. ovnvarme) i ca. 40 min. eller indtil en kødnål kommer ren op, når den stikkes i midten af kagen.
Nyd kagen lun, mmmmmm :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar