fredag den 13. marts 2020

Vegansk varm chokolade


Vi har netop nydt en kop varm chokolade med en kanelsnegl til, mmmm!
Det handler om at hygge i disse dage, hvor en stor del af os er hjemme med børn, for at passe på os selv og hinanden i forb. med Covid-19.

Chokoladen her er vegansk, vi er nemlig en af de mange familier, som er uden mælk i disse dage, grundet den store hamstring der fandt sted onsdag aften. Men plantemælk var der rigeligt af, da jeg for første gang var ude at handle i aftes.

Min mand og jeg er enige om, at denne chokolade smager endnu bedre end den traditionelle, lavet på komælk. Den er så lækker, cremet og skummende og bidrager med gode kostfibre fra dadlerne.

Den smager også virkelig dejligt med lidt flødeskum på toppen, så er den dog ikke vegansk mere ;-)

2 store kopper varm chokolade:

5 dl. usødet plantemælk (evt. mandelmælk)
7 bløde udstenede dadler
2 spsk. kakao
1 tsk. vaniljepulver
1 nip flagesalt

Fremgangsmåde:
Hæld plantemælken i en lille gryde. Klip dadlerne i små stykker ned i gryden. Tilsæt kakao, vaniljepulver og salt. Kop op.
Hæld mælken i en blender og blend godt sammen.
Hæld tilbage i gryden, kog op og server straks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar