tirsdag den 17. marts 2020

Bløde pull apart chokoladeboller


Bløde, lækre chokoladeboller, fordi det er vigtigt at hygge sig i denne tid.
Opskriften er min rosinbolleopskrift, blot omskrevet lidt, de er så gode :-)


9 store chokoladeboller:

50 g. smør (ægte øko. smør ikke blandingsprodukt)
2 dl. kærnemælk 
25 g. øko. gær
4 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. kardemomme
3/4 tsk. flagesalt
1 æg
50 g. fuldkorns ølandshvedemel
325-350 g. hvedemel
140 g. god mørk chokolade (evt. callebaut 54,5 %) /mælkechokolade kan også bruges

Til pensling: sammenpisket æg

Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt kærnemælken og varm op til lillefingervarm. 
Hæld mælkeblandingen i en skål og tilsæt gær, salt, sukker, kardemomme og vaniljesukker.
Tilsæt det grove mel og ægget. Tilsæt gradvis hvedemel, og lad din dej tage det den behøver. Måske skal du ikke bruge det hele, dejen skal være til den våde side. Du kan tilsætte mere mel når du skal til at forme boller.

Ælt dejen godt på røremaskine, til den slipper skålens kant 5-7 min. Drys et tyndt lag mel over dejen og lad den hæve i ca. 30 min.

Drys mel på køkkenbordet og læg din dej derpå. 

Ælt forsigtigt chokoladeknapperne ind i dejen og form 9 boller, som lægges tæt op af hinanden, evt, i en bageform.
Lad dem efterhæve et lunt sted til dobbelt størrelse.

Pensl. med sammenpisket æg.

Bages ved 210 grader i 12-15 min. eller indtil de er flotte og gyldne.

Nydes lune som de er, eller med koldt smør.



Indeholder ca. 380 kcal. pr. bolle


Ingen kommentarer:

Send en kommentar