fredag den 27. marts 2020

Stuvet grønkål / Grønlangkål


Den sidste rest af vinterens grønkål fra kolonihaven, blev i dag til en gang stuvet grønkål, eller grønlangkål som det også kaldes.
På ægte gammeldaws manér med medister (danmarks bedste fra Nr. Søby Slagteren) og kogte kartofler, som også sagtens kunne have været sukkerbrunede kartofler, men i dag skulle det gå lidt hurtigt, så de nemme kartofler vandt.

Det smager bare rigtig godt og inden længe har vi gang i grillen og de lette sommerretter, det er også dejligt at glæde sig til.

Stuvet grønkål til 4 pers.:

25 g. smør
3 spsk. hvedemel
300 g. grønkål
ca. 3 dl. sødmælk (kan erstattes af piskefløde)
1 tsk. sukker
salt og peber

Fremgangsmåde:
Grønkålen skylles grundigt, slynges fri for vand og ribbes. Hak kålen fint og kog den i saltet vand i 10 min. Dryp den godt af i en sigte.

Smørret smeltes i en tykbundet gryde og melet kommes i imens du pisker konstant, til det bliver en ensartet "smørbolle". Hæld mælken gradvist i og pisk konstant indtil sovsen tykner. Måske skal der lidt mere mælk i, hvis den bliver for tyk.
Tilsæt sukker og smag til med salt og peber.
Tilsæt den afdryppede grønkål til sovsen. Lad det simre under låg ved meget svag varme i 5-7 min.
Smag til om der skal mere salt i.
Server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar