Velkommen til mit køkken, her finder du en samling af mine yndlingsopskrifter. Mad er min store passion. Jeg elsker at være kreativ i køkkenet, her lader jeg op, imens nye retter opstår. Jeg inspireres af menukort, på rejser og hvor jeg ellers nyder mine måltider. Jeg prioriterer økologi og dyrevelfærd. Kig med og lad Dig inspirere. Tilmeld Dig gerne min facebookside "Evas Køkken" og få opdateringer v/nye indlæg
tirsdag den 5. februar 2013
Thaigris i kokos og lime
Her kommer første ret i stenalderkost. Jeg vil kalde retterne "Palæo-retter" så skal du finde dem i mit opskriftindex, er det ordet du skal søge efter. Hvis du ikke ved det, så er index´et at finde i højre side af bloggen, hvor retterne står i alfabetisk orden.
Denne ret er fra Thomas Rodes bog "Stenalderkost" Palæo-opskrifter.
Retten smager super godt ! Jeg glemte desværre at købe frisk koriander, så har drysset lidt purløg over, i stedet.
4 personer:
1 kg. grisekød i tern, gerne nakkekød
Marinade:
2-3 fed hvidløg, fintsnittet
2 røde chili (med eller uden kerner, alt efter hvad styrke du foretrækker)
1 stængel citrongræs
4 kaffirlimeblade
1 tsk. stødt koriander
revet skal og saft af 2 økologiske lime
5 cl. risvin (eller cherryeddike)
1/2 dl. klaret smør eller olivenolie
Grøntsager:
1 stor bakke økologiske blomme- eller cherrytomater
1 fast mango
2 pak choi´er (fås hos etniske købmænd)
4 bundter forårsløg
1 dl. cashewnødder
klaret smør eller olivenolie
2 dåser kokosmælk (IKKE ligth!)
1 tsk. fiskesauce
1 tsk. tamarindpasta (fås hos etniske købmænd)
salt & peber
1/2 bundt frisk koriander.
Bank citrongræsset og hak det fint. Hak limebladene. Bland alle ingredienserne til marinaden og hæld den i en stor pose egnet til madvarer sammen med kødet. Lad det marinere i to timer, eller natten over på køl.
Steg kødet på en rygende varm pande i 5-6 minutter i klaret smør eller olie. Sæt det tilside.
Skyl grøntsagerne og skær tomaterne i halve. Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i mundrette stykker. Skær lidt rod af pak choi´erne så stænglerne slipper. Vask dem grundigt og skær dem i 2-3 cm. stykker på skrå. Skyl og snit forårsløgene.
Risk cashewnødder i wokken til de får lidt farve. Tag dem op.
Tilsæt herefter klaret smør (eller olie) og steg grøntsagerne uden at det får farve. Hæld kødet og dets saft tilbage i wokken og tilsæt kokosmælk, fiskesauce og tamarindpasta og lad det hele småsimre under låg i ca. 30 min. til kødet er mørt og retten er kogt sammen.
Smag til med salt, peber og evt. limesaft. Drys med ristede hakkede cashewnødder.
Server!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar