tirsdag den 5. februar 2013

Thaigris i kokos og lime


Her kommer første ret i stenalderkost. Jeg vil kalde retterne "Palæo-retter" så skal du finde dem i mit opskriftindex, er det ordet du skal søge efter. Hvis du ikke ved det, så er index´et at finde i højre side af bloggen, hvor retterne står i alfabetisk orden.
Denne ret er fra Thomas Rodes bog "Stenalderkost" Palæo-opskrifter.
Retten smager super godt ! Jeg glemte desværre at købe frisk koriander, så har drysset lidt purløg over, i stedet.


4 personer:

1 kg. grisekød i tern, gerne nakkekød
Marinade:
2-3 fed hvidløg, fintsnittet
2 røde chili (med eller uden kerner, alt efter hvad styrke du foretrækker)
1 stængel citrongræs
4 kaffirlimeblade
1 tsk. stødt koriander
revet skal og saft af 2 økologiske lime
5 cl. risvin (eller cherryeddike)
1/2 dl. klaret smør eller olivenolie

Grøntsager:
1 stor bakke økologiske blomme- eller cherrytomater
1 fast mango
2 pak choi´er (fås hos etniske købmænd)
4 bundter forårsløg
1 dl. cashewnødder
klaret smør eller olivenolie
2 dåser kokosmælk (IKKE ligth!)
1 tsk. fiskesauce
1 tsk. tamarindpasta (fås hos etniske købmænd)
salt & peber
1/2 bundt frisk koriander.

Bank citrongræsset og hak det fint. Hak limebladene. Bland alle ingredienserne til marinaden og hæld den i en stor pose egnet til madvarer sammen med kødet. Lad det marinere i to timer, eller natten over på køl.

Steg kødet på en rygende varm pande i 5-6 minutter i klaret smør eller olie. Sæt det tilside.

Skyl grøntsagerne og skær tomaterne i halve. Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i mundrette stykker. Skær lidt rod af pak choi´erne så stænglerne slipper. Vask dem grundigt og skær dem i 2-3 cm. stykker på skrå. Skyl og snit forårsløgene.
Risk cashewnødder i wokken til de får lidt farve. Tag dem op.
Tilsæt herefter klaret smør (eller olie) og steg grøntsagerne uden at det får farve. Hæld kødet og dets saft tilbage i wokken og tilsæt kokosmælk, fiskesauce og tamarindpasta og lad det hele småsimre under låg i ca. 30 min. til kødet er mørt og retten er kogt sammen.
Smag til med salt, peber og evt. limesaft. Drys med ristede hakkede cashewnødder.

Server!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar