mandag den 11. februar 2013

Paprikakylling med broccoli og pinjekerner


Kylling, paprika, broccoli og pinjekerner klæder hinanden rigtig godt. Den syrlighed som creme fraichen tilføjer saucen er jeg helt vild med. Det er en ret stor mængde paprika der skal bruges til saucen, men det skal være sådan.
Server ris eller kartofler til retten og evt. en god salat.

4 pers.:

8 kyllingelår med overlår
2 broccoli, delt i buketter
2 løg, hakkede
4 fed hvidløg, hakkede
6 spsk. paprika
1, 5 dl. hønsefond/bouillon
2 dl. tør hvidvin
5 dl. creme fraiche 18 % (eller 38%)
50 g. pinjekerner, ristet på en pande
salt og peber

Tilbehør: ris eller kartofler og evt. en god salat.

Steg kyllingelårene gyldne i lidt olivenolie på en pande ad to omgange. Læg dem i et stort ovnfast fad.
Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie til de er gyldne. Tilsæt hvidvin og lad det koge et par minutter.
Tilsæt paprika, hønsefond og creme fraiche og lad saucen simre uden låg i 10 min. Smag til med salt og peber.
Hæld saucen over kyllingelårene og sæt fadet i en 190 graders varm ovn i 45 min.



Når fadet er taget ud af ovnen damper du broccolien i 2 min. i en gryde under låg.
Server med broccoli og et drys af ristede pinjekerner samt det valgte tilbehør.

5 kommentarer:

  1. Mmmm der her skal på madplanen næste uge, lige med lidt ris til :-)

    Men 6 SPISESKEFULDE paprika lyder af lidt meget, men den er måske go nok? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jamen det er også en rigtig lækker ret ! Og jo den er go´ nok, der skal bruges 6 spsk.! Hvis du kan finde paprika hos en etnisk købmand, så er det langt billigere end i F.eks. Brugsen. Pas blot på, at du ikke svitser paprikaen, så bliver den bitter :-)

      Slet
  2. Hej! kan man bruge noget andet istedet for hvidvin?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej, ja Martini, men hvis du mener at den skal være alkoholfri, kan du bruge lidt æbleeddike, bare 1/2 dl. :-)

      Slet