lørdag den 23. februar 2013

Indisk lammecurry


Denne lammecurry er tæt, spicy og intens i smagen. Curry-blandingen laver du selv, ved at riste forskellige krydderier på panden, og derefter kværne dem. det giver en god curry med power på.
Der skal bruges en del krydderier til indisk mad. Jeg vil foreslå at du køber et godt basislager hos en etnisk købmand.
Er du ikke til lam, kan du bruge kyllingebrystfileter i tern, så skal retten dog kun koge i 30 min.


Lammecurry til 4 pers.

1 kg. lammekød i tern (fra bov, eller kølle)









Krydderier:
1 spsk. korianderfrø
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. fennikelfrø
10 bukkehornsfrø
4 nelliker
4 stærke små tørrede chilier

2 løg, hakket fint
2 fed hvidløg, hakket fint
1 tsk. fintrevet frisk ingefær
3-4 grønne chilier, hakket fint
2 store tomater, i tern
1 dåse kokosmælk (ikke light) + en lille dåse kokosmælk.

Frisk koriander til drys.

Rist peberkorn, koriander-, fennikel-, og bukkehornsfrø samt nelliker og tørrede chilier på en varm pande over middel varme, indtil de er blevet mørkere og har en ristet duft. Hæld dem i en ren krydderi- eller kaffekværn og kør dem til pulver.

Varm lidt olie i en gryde, tilsæt løgene, svits dem kort og tilsæt kødet sammen med ingefær, hvidløg og chili. Rør rundt og tilsæt tomater, den ristede krydderiblanding samt kokosmælk. Læg låg på gryden og lad det simre 1 1/2 til 2 timer ved svag varme under låg, indtil kødet er mørt. Når kødet er mørt, tager du låget af gryden og lader det simre videre indtil saucen er tyk og en smule reduceret.
Smag til med salt.

Server med basmatiris eller stegte ris samt en god salat



Ingen kommentarer:

Send en kommentar