lørdag den 9. februar 2013

Kylling i fad med fennikel og champignon


Endnu en palæo ret, denne gang med kyllingeoverlår på en bund af fennikel, champignoner, løg og Pak Choi.
Retten passer til 2 sultne voksne og så vil der evt. blive en frokostret til 1 person tilovers.

2 pers.:

8 kyllingeoverlår
500 g. champignoner
2 pak choi
ca. 20 perleløg eller små skalotteløg
2 fed hvidløg
1 fennikel
revet skal fra en øko. citron
6 stængler rosmarin
salt og peber



Gør grøntsagerne stand, skær et lille stykke af bunden af pak choi´en og skyl stænglerne godt. skær champignon, fennikel og pak choi i mindre stykker. Hæld kogende vand over løgene, så er de nemmere at pille. Pil løgene, skær hvidløgene i skiver.

Klip overflødigt skind af kyllingestykkerne (det skind som folder sig ind under stykket skal væk) Krydr med salt og peber og steg stykkerne i lidt olie ved høj varme på en pande. Først skal skindsiden være brun, derefter vender du stykkerne og steger videre i ca. 10 min. ved middel varme. Sæt dem til side.

Smelt lidt olie på panden, svits champignoner i 5 minutter ved høj varme. Tilsæt fennikel, løg, pak choi og hvidløg og svits det med i yderligere 5 min. Smag til med salt og peber.
Hæld grøntsagerne i bundet af et stort ovnfast fad. Læg de stegte kyllingestykker øverst og riv citronskal udover. Læg rosmarinstængler øverst og giv fadet 40 min. i ovnen ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar