mandag den 24. december 2012

Waldorfsalat



Her er en klassisk waldorfsalat til juleanden. Den kan laves i mange versioner, både med fløde, mayonnaise eller fed creme fraiche. 
Jeg foretrækker den som nedenstående med lidt grove stykker æble og gerne lavet på en 9% creme fraiche. Jeg elsker waldorfsalat og spiser det gerne til and, flæskesteg, oksesteg, vildt, mørbrad, forloren hare osv. og alt med brun sauce.

Waldorfsalat, tilbehør til 4 pers.

2,5 dl. cremefraiche 9% eller 18 %
1 lille tsk. dijonsennep 
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker
1 nip salt
Friskkværnet peber
2 stængler bladselleri i tynde skiver
25 stenfri druer, halverede
1 lille øko. æble i små tern, bare lad skrællen være på
1 håndfuld valnøddekerner (ca. 60 g.) hakkede

Fremgangsmåde; 
Rør cremefraice, sukker, dijonsennep, æbleeddike, salt og peber sammen. 
Tilsæt resten og vend det godt rundt.
Pynt evt. med druer og valnøddekerner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar