torsdag den 20. december 2012

Perlespelt-otto med rødbede og feta


Dette er en variation af risotto, lavet på perlespelt, som er lidt grovere end ris. Jeg har tilsat rødbeder og god ost. Retten har en rigtig dejlig umami smag. Nyd den enten som selvstændig ret, eller med en rest kød. Vi fik et par skiver kalkun til, som vi havde til rest fra i går.


2 pers.:

100 g. perlespelt (kan købes i Brugsen)
5 dl. kyllingefond/bouillon
1 lille hakket løg
2 rødbeder i små tern
1 dl. fetaost i små tern
1/2 dl. friskrevet parmesan
2 spsk. æbleeddike
salt og peber
2 spsk. smør
evt. lidt hakket persille som drys

Skyl perlerne godt i en si i koldt vand, og lad dem dryppe godt af.
Svits løget i en gryde, uden at det tager farve. Hæld perlerne i, svits i to minutter og hæld derpå fond/bouillon ved.
Lad det simre under låg i 25 min. Tilsæt rødbederne og lad dem koge med i yderligere 10 min.
Tag gryden fra varmen, tilsæt 2 spsk. smør og parmesanosten. Smag til med æbleeddike, salt og peber og evt. mere parmesan for at fremhæve umamismagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar