mandag den 24. december 2012

Luksus havregrynskugler med marcipan & kaffe


De her havregrynskugler, med marcipan og kaffe, mmmmm!

De er simpelthem så lækre og kaffesmagen er ikke dominerende, men giver en smule bitterhed til sødmen i dem, så udelad endelig ikke kaffen. Jeg vil mene at de sagtens kan spises af kaffefornægtere.

Havregrynskuglerne bliver lavet flere gange op til jul hjemme hos os, for de forsvinder som dug for solen.


Havregrynskugler med marcipan & kaffe, ca. 30 stk.:

100 g marcipan, groftrevet
75 g havregryn
50 g blødt smør
2 spsk. stærk kold kaffe
4 spsk. flormelis
2 spsk. usødet kakao
1 spsk. vaniljesukker

Kom alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen.

Lad massen stå på køkkenbordet i 15 minutter inden du arbejder videre med den.

Tril til kugler og rul dem i kokos eller i flormelis, så får du fine små snebolde.

Opbevar kuglerne på køl i lufttæt beholder.

2 kommentarer:

  1. meget fine i smagen, smelter på tungen... så den gamle opskrift er skiftet ud... merci... ps. antal passer ikke, da man bliver nød til at prøve smage hele tiden...smiler stort...

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha ja du har helt ret mht. mængder, der er alt for få 😅 Dejligt at du synes om dem tak og glædelig jul ❤️

      Slet