fredag den 7. december 2012

Brunkager Blomsterbergs


Så er det tid til at julebage. Denne opskrift af Mette Blomsterberg, har udkonkurreret den gamle, og ellers meget populære familieopskrift. De er super gode, indeholder hele mandler og pistacienødder, og en masse andet godt.

Til mange brunkager:

250 g smør
125 g lys sirup
250 g farin
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
500 g hvedemel
60 g syltet appelsin i tern
150 g hele mandler (smuttede)
40 g usaltede pistaciekerner
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand


Smør, sirup og farin smeltes for middel varme, til det er ca. 70 grader.
Tag gryden af varmen.
Bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel, tilsæt syltet appelsin, mandler og pistacienødder.Hæld smør/sukkermassen sammen med melblandingen. Potasken og vand røres sammen i en kop og hældes i dejen, der æltes ensartet i en røremaskine.

Kom dejen i en brødform, foret med bagepapir eller film på både bund og sider. Pres den godt ud i formen, og dæk toppen med film.
Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 2 lange baner. Hver bane skæres i tynde, men hele skiver, bages på bagepapir ved 180 grader ca. 9-12 minutter.
Afkøles på bagerist og opbevares i dåse med tætsluttende låg.

5 kommentarer:

 1. Hold da helt op. En smart måde at forme brunkager på. Jeg har aldrig bagt brunkager - har altid menr det var vanskeligt og tidskrævende at lave dejen, men denne opskrift tør jeg give mig ikast med. Ja - hvorfor skal brunkager være runde? Nej vel.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep ! Hun er genial hende Blomsterberg :-) Det kræver en del ingredienser, men selve fremgangsmåden er nem ! Go´ lørdag til Dig !

   Slet
 2. Alle år, har jeg kæmpet, når jeg har rullet dejen til "pølser", kagerne fik de mystiske faconer, denne måde er genial. Glæder mig til at lave dejen idag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for Din kommentar! Ja det er virkelig en nem fremgangsmåde, og hvem har sagt at brunkager skal være runde? God fornøjelse med dem! Kh. Eva

   Slet
 3. God smag og nemme at lave. Har lige bagt en portion i dag.

  SvarSlet