søndag den 9. december 2012

Citronpasta lynhurtig


Denne pastaret er lækker og lynhurtig at lave. Vi fik den som tilbehør til en rest frikadeller fra fryseren, på en af de dage, hvor køleskab og fryser blev indevendt, for at undgå at handle.
Ofte får vi den som tilbehør til grillet eller stegt laks, eller blot som selvstændig ret.


2 pers.

250 g. fuldkornsspaghetti, eller anden pasta
2,5 dl. piskefløde eller 18 % madfløde
Saft og skal fra en økologisk citron
1/2 dl. friskrevet parmesan eller peccorino
1 æggeblomme
Salt og peber

Kog pastaen til den er al´ dente. lad den dryppe af i en si imens du laver saucen.

Varm fløden godt igennem i en gryde. Tilsæt ost, citronskal og saft og rør til osten er smeltet. Tag gryden fra varmen og pisk æggeblommen i. Tilsæt spaghetti og varm den i saucen i et par minutter, men pas på at saucen ikke koger. Smag til med salt og peber.

Servér med et drys parmesan og evt. lidt citronskal.

Har fået denne LÆKRE ost af vores italienske venner. En af de bedste oste jeg til dato har smagt, tusind tak Birthe og Michi! Den er brugt i ovenstående pastaret og gav retten rigtig meget smag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar