fredag den 14. december 2012

Langtidskogt bolognaise med rødvin




Denne bolognaise er kraftig og intens i smagen. Det er ikke en lynret, den skal simre i minimum 1- helst 2 timer, men så får du også smag for alle pengene.
Ingredienserne varierer lidt fra gang til gang, når jeg laver retten. Jeg bruger hvad jeg har i køleskabet, men basis vil være: selleri, gulerødder og evt. champignon. I dag har jeg brugt bladselleri, gulerødder, persillerod og champignoner.

Til 4 pers.: 

500 g. hakket oksekød
125 g. bacon i tern
1 stor persillerod, i bittesmå tern
2 hakkede løg
2 hakkede fed hvidløg
3 gulerødder, i bittesmå tern
2 stængler bladselleri, finthakkede
250 g. champignon, finthakkede
80 g. koncentreret tomatpuré
2 dl. rødvin
2 dl. tomatpassata 
kalvefond eller vand
2 laurbærblade
1 spsk. oregano
1 spsk. basilikum
1/2 tsk. cayennepeber (kan udelades)
1 tsk. sukker
Salt og peber.
1 dl. fløde

Tilbehør:
pasta, eller spaghetti

Fremgangsmåde
Svits bacon i en stor gryde. Hæld noget af fedtet fra, hvis der er meget, ellers behold det i gryden. 
Svits oksekødet godt i baconfedtet. Tilsæt løg, hvidløg, bladselleri, champignoner, persillerod og krydderier.
Tilsæt tomatpuré og rør godt. Tilsæt rødvin og lad det reducere næsten helt, før du tilsætter det stegte bacon og tomatpassata.

Hæld fond/vand ved, til det næsten dækker kødet, der må ikke komme for meget vand i, så forsvinder smagen.
Læg låg på gryden. Lad det SMÅsimre i minimum en time, helst to.
Tag låget af gryden, hæld fløden i og varm godt igennem.
Smag til med salt, peber & sukker. 

Server med pasta og friskrevet parmesanost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar