Flå kødet med to gafler
I burgerbolle med coleslaw
I aften har vi fået pulled pork, som er en af mine livretter.
Opskriften på marinaden har jeg hentet fra Klidmoster http://klidmoster.dk/
Jeg har dog nogle gange brugt en færdig barbecuesauce til marinade, her kan jeg anbefale Kraft Barbecuesauce
Burgerbollerne er mine egne grove.
12
store burgerboller
3 dl. lunkent vand
25 g. gær
½ dl. olie
1 æg
3 spsk. Sukker
1 tsk. Salt
100 g. fuldkornshvedemel
500 g. hvedemel
Pynt:
1 æg til pensling
Sesamfrø
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt og lad den hæve i ca. 30 min.
Form 12 boller, tryk dem flade og prik overfladen med en gaffel. Lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 40 min. Pensl med æg og strø sesamfrø på.
Bages ved 225 g. i ca. 10 min –eller til de er fint gyldne !
3 dl. lunkent vand
25 g. gær
½ dl. olie
1 æg
3 spsk. Sukker
1 tsk. Salt
100 g. fuldkornshvedemel
500 g. hvedemel
Pynt:
1 æg til pensling
Sesamfrø
Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt og lad den hæve i ca. 30 min.
Form 12 boller, tryk dem flade og prik overfladen med en gaffel. Lad dem hæve til dobbelt størrelse i ca. 40 min. Pensl med æg og strø sesamfrø på.
Bages ved 225 g. i ca. 10 min –eller til de er fint gyldne !
Marinaden til pulled pork:
2 dl ketchup
2 spsk ahornsirup
2 spsk HP sauce
2 spsk sennep (dijon eller French's)
2 spsk soya
2 spsk olivenolie
2 tsk røget paprika
2 tsk Rash el hanut eller lidt cayenne, oregano og spidskommen
2 fed hvidløg
1 stk frisk rød chili
1 stk tørret chili
1 kg nakkefiletPå selve dagen tændes ovnen på 110°C. Kom kødet med marinaden i en stegegryde som kan gå i ovnen og tilsæt 2 dl vand, læg låg på (her skal du sikre dig at dit låg kan gå i ovnen, hvis der er plastgreb på, kan det på de fleste gryder skrues af)
Efter ca 7-10 timer er kødet færdigt (det skal ha' en centrumtemperatur på mindst 94°C).
Si stegeskyen og gem den.
Hiv nakkefileten fra hinanden med 2 gafler (deraf navnet pulled pork). Kom det op i et fad og dryp lidt af stegeskyen over.
Server kødet i gode boller sammen med coleslawen og barbecuesauce.
Coleslaw, 1 stor skål:
400 g. fintsnittet hvidkål
200 g. revet gulerod
4 spsk skyr eller mager cremefraiche
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. ravigotte eller sød sennep
1 tsk dijonsennep
1 spsk. æblecidereddike
1/2 tsk. spidskommen
Salt & friskkværnet peber
Bland dressingen sammen, hæld den over grøntsagerne og bland godt. Lad det trække i mindst 1/2 time før du skal spise det.
Hej Eva.Så mangler vi kun lige Super Bowl. Meget lækkert, ikke for meget lige tilpas som den skal være. Kan nok bare ikke ramme den sådan lige i skabet som dig Chef. Mvh Franz
SvarSletHej Franz !
SletJa det er en konge-ret !
I denne uge (43) har Brugsen i øvrigt tilbud på nakkefilet.
kh. eva
Som du ved er jeg vild med din salat. Havde lyst til pulled pork, men fandt i stedet for en lammebov i fryseren - den er nu sat i ovnen - bliver i stedet for til pulled lamb, den står nu i ovnen, venter spændt på i aften.
SvarSletKærlig hilsen Charlotte
Pulled lamb, det lyder lækkert, vil meget gerne høre om resultatet ! Har Du så brugt en lage ? God fornøjelse, kh. eva
SvarSletDet var lidt af en skuffelse. Kødet var utroligt lækkert - mørt - men jeg var så dum, tænkte mig ikke om da jeg valgte lage. Inderst inde ved jeg jo godt at lagen ikke var den bedste til lam. Burde helt klart vælge lage som jeg ved passer til lam. Jeg har dog mod til at prøve igen:-).
SvarSletHilsen Charlotte
Hej Charlotte, jamen så er den da prøvet med lam, tak fordi du lige gav en tilbagemelding. Jeg forestiller mig, at en lage med frisk mynte og hvidløg ville gøre sig godt til lam.
SvarSletKh. eva
Hej Eva. Kan man godt bruge en stegeso?
SvarSletHej Carina, det har jeg ikke prøvet men det tænker jeg da godt at Du kan, jeg ville prøve, kh. Eva
SletKære Eva, vi siger tak for endnu en middag;-) Har lavet denne til aften, skøn skøn ret!! Tak;-)
SvarSletHåber alt er vel?!! Kram Katrine
Hej Katrine ! Dejligt at høre I har glæde af bloggen. Håber også alt vel hos jer, hav en dejlig weekend, kram fra mig :-)
Slet