Har du én gang disket op med hjemmebagte pølsebrød, hjemmelavet agurkesalat og ditto ristede løg, vil en hotdog aldrig være det samme igen - et sikkert hit!
Jeg køber wienerpølser hos slagteren, det er de bedste, men ellers kan jeg anbefale Gøl pølser, som kan købes i de fleste supermarkeder.
Hotdogbrødene er vildt gode! Store og bløde og med gods i -ikke som købebrød, som mest af alt smager af eddike.
På disse hotdogs er: sennep, ketchup, hjemmelavet remoulade, friterede løg, pink syltede løg og ærtespirer.
12 hotdogbrød:
2 1/2 dl. mælk
25 g. gær
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
40 g. smeltet smør
200 g. kamutmel (eller en anden grov melsort f.eks.: grahamsmel eller rugmel)
300 g. hvedemel
1 æg til pensling.
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælken og lun til den er "lillefingervarm". Rør gæren ud heri og tilsæt sukker & salt.
Tilsæt først det grove mel, rør rundt og tilsæt så de øvrige ingredienser. Hold lidt igen med hvedemelet. Jeg havde lidt tilbage efter at have færdigæltet dejen.
Skal hæve i 1 time.
Del dejen i 12 dele og tril dem til aflange pølsebrød. Lad hæve i 30 min. Pensl med æg og drys evt. med sesam.
Bag en plade ad gangen v. 210 grader i ca. 10 min.
Ristede løg:
2 løg
2 skalotteløg (giver sødme)
2 dl. hvedemel
1 tsk. salt
3/4 liter majsolie, rapsolie eller vindruekerneolie.
Del løgene i to og skær tynde skiver. Vend dem i hvedemel og fritér dem i den varme olie, lidt af gangen. De skal kun lige være lysebrune, så tages de op, bliver de for mørke smager de bittert. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Tilbehør:
God ketchup, stærk sennep, hjemmelavet remoulade, se opskrift HER! Syltede rødløg, se opskrift HER!
Byg din hotdog som du ønsker den. Velbekomme :-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar