torsdag den 24. maj 2012

Små omeletter med chili con carne



Denne ret er fra bogen "Lækker mad uden kulhydrater"
En slankebog med vildt lækre retter i rigelige portioner !

Opskriften er på denne ret, svarer egentlig til et aftensmåltid, hvor resterne så skal bruges til denne frokostret dagen efter.
Det er en ret stor portion, men det er det som kuren handler om; få (eller ingen) kulhydrater og masser af protein. Og det er bare effektivt, hvis du skal tabe dig !
Hvid det ikke handler om vægttab, så serverer du bare ris og brød til.

Chili con carne:

1 kg. hakket oksekød ca. 3-7 % fedt (køb ordentligt kvalitetskød hos slagteren)
2 løg
3 store fed hvidløg
lidt olivenolie
1/2 aubergine
2 røde chili
1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g.)
1 dåse hakkede tomater
2 tsk. oregano
1 tsk. spidskommen
1 tsk. kakao
1 stor squash
1 rød + en grøn peberfrugt (jeg skiftede dog den grønne ud med en gul)

Creme fraiche 18 %
Tabasco sauce
Salt og peber.

Skær auberginen i skiver og drys dem godt med salt og stil dem til side.

Steg kødet ved kraftig varme imens du rører hele tiden. Tilsæt hakkede løg, salt, peber og hvidløg samt de andre krydderier.
Tilsæt tomatpuré og fyld dåsen herfra med vand tre gange og tilsæt dette (det kan umiddelbart virke som om at det er for lidt vand, men det passer fint, for grøntsagerne afgiver også vædske)
Tilsæt til sidst de hakkede tomater.

Retten simrer under låg i 20 min.

Skyl saltet af aubergineskiverne og skær dem + squash i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm.
Peberfrugterne befries for kerner og skæres i tern. Chilierne skæres i skiver (du skal ikke fjerne kernerne) Alle grøntsagerne svitses godt og tilsættes retten som simrer yderligere i 10 min.

Serveres rygende varm med en klat cremefraiche på toppen. (Husk INGEN ris, hvis det handler om vægttab!!)

"Crepes" til næste dag:

1 spsk. hvedemel med top (ca. 25 g.)
2 æg
2 dl. sødmælk
olivenolie
salt og peber.

I opskriften står der at man får 7 crepes ud af denne portion. Jeg fik kun fem -på en lille pande endda, så de skal vist være ret tynde.

Bland alle ingredienserne i en foodprocesser (eller i skål med håndmixer)
Mæt et stykke køkkenrulle med olivenolie og "tør" panden af før hver stegning.

Til frokosten næste dag anrettes to crepes pr. person, med snittet iceberg, lunet chili con carne samt cremefraiche på toppen.

Sådan ser bogen ud:




Ingen kommentarer:

Send en kommentar