søndag den 29. april 2012

Tiramisu-lagkage



En skøn kage som er nem at lave og også kan forberedes 1-2 dage før man skal bruge den.
Lad dig ikke afskrække af, at der er kaffe i kagen, heller ikke selvom du ikke er kaffedrikker, kaffesmagen er nemlig ikke dominerende.



1 lagkage til 8 personer:


2 bægre past. æggeblommer (4 stk.)
125 g. sukker
3 dl. piskefløde
250 g. mascarpone
3 spsk. marsala, portvin eller bailey
3 chokoladelagkagebunde, bag dem selv her eller køb hos bageren
1 dl. Stærk kaffe
3 spsk. Kakao


Frisk frugt: melon og vindruer – citronmelisse

Pisk æggeblommerne lyse med sukkeret.
Pisk fløden stiv med mascarpone – vend marsala  eller baliey i.
Vend forsigtigt æggemassen sammen med mascarponecremen.

Læg en lagkagebund  på et fad, og stænk den med 1/3 del af kaffen.


Bred 1/3 del af cremen ud over bunden og byg videre med en ny bund, kaffe og creme.
Slut af med et lag creme øverst og drys kakao over toppen gennem en si.

Sæt kagen på køl i mindst 8 timer.

Ved servering - Pynt med frugten og citronmelissen, eller som jeg har gjort, med mynteblade og chokoladekringler.

Kan også pyntes med hjemmelavede hvide chokoladestjerner som her:




Ingen kommentarer:

Send en kommentar