lørdag den 24. marts 2012

Chokogrande-marengsDisse marengs er fra bogen "Sødt Sådan" dog med lidt ændringer.
en anbefalelsesværdig bog for kageelskere i øvrigt !

Til 8 store marengs

4 store æggehvider (stuetemperatur)
240 g. hvidt sukker
2 spsk kakao (jeg bruger Valhrona)
100 g. hakket mørk chkolade
korn af en halv vanillestang

Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil massen er stiv og smukt skinnende. Vend forsigtigt den hakkede chokolade i.
Læg marengen i store skefulde på en bageplade (eller brug en sprøjtepose med tylle som jeg har gjort)
Sæt marengene i ovnen og skru straks ned på 120 grader og bag dem i 50 min. Sluk for ovnen, men lad marengene køle af i ovnen natten over. De skal nemlig køle fuldstændig af inden du åbner ovnlågen.

2 kommentarer:

  1. Hej Eva. Jeg har for nylig fundet din blog - den er så lækker og indbydende! Fandt frem til dig via Chocolat.dk, som jeg også er meget inspireret af. Men jeg har allerede prøvet flere af dine opskrifter og har lige nu din overdådige chokoladekage i ovnen:-).
    Har tilmeldt mig til blog, så jeg får nys om dine indlæg, glæder mig til flere lækre kreationer fra dig. God weekend, kh Rikke Heimbürger

    SvarSlet
  2. Kære Rikke ! Tak for Din søde kommentar og roser vedr. bloggen. Det glæder mig hvis Du kan finde inspiration her ! P.t. kører jeg et Palæo-tema, men det stopper jeg med nu. Jeg har også en facebook gruppe, så hvis Du bruger facebook, og har lyst til at få opdateringer om nye indlæg dér også, er Du meget velkommen til at tilmelde Dig. Se evt. https://www.facebook.com/EvasKokken

    Kh. Eva :-)

    SvarSlet