torsdag den 22. marts 2012

Cannelloni med spinatbechamel og oksekødDenne opskrift er fra Lone Kjær. Er vild med hendes mad, som er fedtfattig og meget velsmagende.
Denne opskrift har hun i øvrigt udviklet til Hjerteforeningen.

4 personer:

1 løg
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
400 g hakket oksekød max 8% fedt
1 dl tomatpure
1 dåse cherrytomater eller flåede hakkede tomater
1 tsk oregano
salt og peber

Spinatbechamel:
200 g babyspinat
4 dl letmælk
1 spsk hvedemel
revet muskatnød
salt og peber
400 g friske lasagneplader, gerne fuldkorn
75 g reven mozarellaost til gratinering

Hak løget. Varm olien i en gryde og svits løg og og pres hvidløg. Tilsæt kødet og brun det ved god varme. Tilsæt tomatpure og cherrytomater og vend rundt i kødet. Lad kødet simre ca. 5 min. under låg. Krydr med oregano og smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen.
Skyl og slyng spinaten fri for vand. Varm 3 dl mælk i en gryde. Ryst resten af mælken med hvedemel til en jævning og rør den i mælken under omrøring. Kog saucen i 2 min. og tilsæt skyllet afdryppet spinat. Lad spinaten falde sammen i saucen, før der smages til med revet muskatnød, salt og peber. Tænd ovnen på 180 grader.
Skær forsigtigt de friske lasagneplader ud i 8 stykker. Fordel lidt oksekødsfyld på midten af hvert stykke. Rul forsigtigt pastaen sammen og læg de fyldte cannelloni side om side i et smurt ovnfast fad. Dæk med spinatbechamel. Drys med reven ost og bag i ca. 15 min. til osten gratinerer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar