torsdag den 22. marts 2012

Langtidshævede gulerodsboller



Denne opkskrift har jeg fået af min nabo Anja. Bollerne er super lækre, smager som bløde gulerodsboller fra bageren. Har Du ikke tid til koldhævningen, bager Du bare bollerne med  25 g. gær, og lader dem hæve 2 x 30 min.

Opskriften svarer til: 18 store boller

Tilberedningstid:
20-25 minutter + bagning

Ingredienser:
- 2 dl tykmælk
- 4 dl lunkent vand (bland 2 dl kogende med 2 dl koldt)
- 10 g. øko. gær
- 1½ dl solsikke- eller vindruekerneolie
- 3 mellemstore groftrevne gulerødder
- 1 dl solsikkekerner eller hørfrø
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. rørsukker
- 2dl havregryn
- 1 dl hvedeklid
- 800 g hvedemel
- tykmælk til pensling

Fremgangsmåde:
Aftenen før:
1. Rør al væden med gær, sukker og salt
2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen med en håndmikser i to minutter, tildæk og lad kold-hæve i 7-8 timer i stor skål med plastfilm eller låg.
Næste dag:
3. Slå dejen ned med en stor ske
4. Sær 18 klatter på 2 bageplader med bagepapir
5. Pensl med tykmælk og bag den i 25 – 30 minutter ved 200 grader i alm. ovn / 180 grader i varmluftsovn.

TIP: Nøjes med ½ tsk. rørsukker og lav 10 boller – perfekt til sandwich!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar