Dejlig æblekage med knasende mandler og sprødt sukker/kanel på toppen. Lige til at sætte tænderne i efter en gå-tur i skoven.
Opskrift fra Odense Marcipan Bogen
1 kage i springform:
3 æg, 200 g. Sukker,100 g. reven marcipan, korn fra en vanillestang og reven skal af en øko citron samt 200 g. blødt smør piskes, godt.
Bland 250 g. Mel med 2 tsk. bagepulver og 1 tsk. kardemomme og 1/2 tsk. fint salt, bland det i dejen.
Skræl 4-6 æbler og del i både. Bred halvdelen af dejen ud i en smurt springform, drys med kanelsukker og fordel resten af dejen ovenpå.
Drys 100 g. smuttede mandler på toppen og drys kanelsukker på. Bag i ca. 45 min. ved 170 g.
Skræl 4-6 æbler og del i både. Bred halvdelen af dejen ud i en smurt springform, drys med kanelsukker og fordel resten af dejen ovenpå.
Drys 100 g. smuttede mandler på toppen og drys kanelsukker på. Bag i ca. 45 min. ved 170 g.
Mums ! Server med creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar