Vores aftensmad i dag var denne vegetariske ret som smagte SÅ godt!
Vi fik naanbrød til, men fladbrød ville også være godt.
Ristede kikærter & blomkål med halloumi til 2 Pers.:
1 dåse kikærter
300 g. blomkål
150 g. gulerødder
3 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. røget paprika
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. karry
1,5 spsk. honning
Salt & peber
Krydret yoghurt:
250 g. 10% græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1 spsk. sumak
1 spsk. honning
Salt & peber
250 g. Halloumi
Persille
Citron
Fremgangsmåde:
Kikærterne drænes, skylles og dryppes af i en sigte. Læg dem på køkkenrulle og dup dem tørre.
Blomkålen skylles godt og brækkes i små buketter på valnødde størrelse.
Gulerødderne skrubbes og skæres i mundrette stykker.
I en rummelig skål, piskes olie, honning og krydderier sammen. Vend blomkålsbuketter, gulerødder samt kikærter i. Krydr med lidt salt og peber.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Bred grøntsagerne ud på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 25 min. Blomkålen må gerne få lidt brune kanter.
Yoghurten røres med presset hvidløg, sumak & honning. Smag til med salt og peber.
Skær halloumi i 1 cm. skiver og steg det gyldent i olivenolie på en pande.
Bred yoghurten ud på et fad, eller anret på 2 tallerkener.
Top med de bagte grøntsager og den stegte halloumi.
Steint lidt flydende honning og frisk citronsaft over og drys med persille og sumak.
Nyd med det med brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar