lørdag den 24. april 2021

Fish & Chips med tatarsauce og ærtepuré

 

Vi købte ret meget friskfanget torsk hos fiskekutteren Simone i Assens havn tidligere på måneden. 

Noget af det blev nydt som denne Lækre ret og resten blev smidt i fryseren og i dag anvendt til denne gudespise, Fish & Chips. 

Det er yderst sjældent vi får friteret mad, men til denne engelske klassiker kan man altså ikke komme udenom, her går man all in og det kan man sagtens når man spiser sundt til daglig.

Pommes frits’ene kan du også sagtens lave i ovnen, så er det lidt nemmere at få det hele færdigt på samme tid. 

Fish and Chips til 4 pers.:

600 g. torskefileter (kuller kan også bruges) 

Øldej:

100 g. Hvedemel

100 g. fint majsmel

2 dl. øl 

1,5 dl. danskvand

2 tsk. bagepulver 

1 tsk. gurkemeje 

1/2 tsk. salt

4 store bagekartofler

Olie egnet til fritering (jeg brugte jordnøddeolie men raps eller solsikke kan også bruges)

Revet parmesan samt salt til drys / citronbåde 

Ærtepuré: 

400 g. fine ærter fra frost

4 spsk. ricotta eller cremefraiche

Citronsaft, salt & peber

Tatarsauce: 

80 g. God mayonnaise evt. Hellmanns 

80 g. 18% cremefraiche 

3 spsk. hakkede kapers

3 spsk. hakkede cornichoner 

1 spsk. finthakket purløg

1 tsk. dijonsennep

Salt & peber samt citronsaft

Fremgangsmåde: 

Rør øldejen sammen og lad den stå på køkkenbordet imens du klargør resten. 

Rør tatarsauce sammen og smag til med salt, peber og citronsaft. Sæt den på køl. 

Skær kartoflerne i pommes frites stave eller wedges. Skyl dem godt for stivelse. Kog kartoflerne i saltet vand i 2 minutter. Læg dem på et rent viskestykke og dup dem tørre. 

Begynd med at fritere kartoflerne. Tænd først ovnen på 160g. Fritér lidt kartofler ad gangen til de er gyldne. Dryp dem godt af for olie i en hulske og læg dem i en bradepande. Drys med salt og parmesanost. Fortsæt sådan til alle kartofler er friteret. Sæt bradepanden i ovnen i mellemtiden hvor du friterer en ny portion. 

Torskefileterne deles på langs i 2-3 stykker. Krydr dem godt med salt og peber og vend dem i øldejen. Fritér en ad gangen, det tager kun et par minutter. Vend fileten i olien efter 1 minut. Tag den op og læg den på køkkenrulle. Fortsæt sådan til alle fisk er friteret. 

Ærterne koges op i 1 minut. Hæld vandet fra og tag gryden fra varmen. Tilsæt ricotta og blend med en stavblender. Smag til med salt, peber og rigeligt citronsaft. 

Server fisken med lune pommes, ærtepuré pg tatarsauce samt citronbåd. 




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar