Jeg havde besøg af Camilla i dag, som ejer Fiskerytteren, en fiskebil som holder til i hovedstadsområdet. Hun havde lækker sashimitun og stenbidderrogn med til mig, hvor heldig har man lov at være.
Stenbidderrognen blev nydt til frokost, med avocado, creme fraiche og rødløg og tunen kom i denne LÆKRE pokebowl som er en kendt Hawaiiansk spise. Det udtales i øvrigt “po-key” (rimer på “okay”)
Du kan erstatte tunen med laks eller bruge halvt af hvert.
Ingredienslisten er lidt lang, I know. Det kræver lige et besøg hos en etnisk købmand. Hvis du plejer at lave sushi selv, har du nok de fleste ingredienser i huset.
Pokebowls til 2 pers.
God sashimitun ca. 400 g.
1 mango (ikke alt for moden, den skal være fast) i tern
1/2 agurk, skrællet og kerner fjernet, i tern
2 dl. rød spidskål, fintsnittet
2 dl. edamamebønner (uden bælg) kogt i 2 min. og afkølet
1 avocado, i skiver
2 mellemstore gulerødder, skåret tændstiktyndt
2 forårsløg, fintsnittet
Sorte sesamfrø
Sushi Mayo (Bar sushi har den BEDSTE lavet på sesamolie)
Sød teriyakisauce (også her er Bar Sushi’s min favorit)
Marinade til tun:
3 spsk. soya (jeg bruger lys soya)
2 spsk. mirin (sød risvin)
1 tsk. sesamolie
1 tsk. sukker
2 spsk. ristede sesamfrø
Marinade til gulerødder og kål:
3/4 dl. sukker
1,5 dl. eddike
2 spsk. vand
Lidt salt og friskkværnet peber
Sushiris:
2 dl. jasminris (kan også være sushiris)
2 spsk. risvinseddike
1 tsk. sukker
Et lille nip salt
Fremgangsmåde:
Bland marinade til tunen. Skær tunen i store tern 2x2 cm.
Vend den i marinaden og sæt den i køleskabet.
Bland marinade til kål og gulerødder i en lille gryde. Varm langsomt op og når sukkeret er smeltet deles marinaden ligeligt i skålen med gulerødder og skålen med kål. Lad det stå på køkkenbordet og marinere.
Kog risen efter pakkens anvisning. Afkøl den let i en dyb tallerken. Varm marinaden op til sukkeret er smeltet og rør den i risen.
Fordel risen i to skole.
Top med alle grøntsager i kanten af skålen og læg den kolde tun i midten.
Læg striber af sushimayo over og drys med sesamfrø og forårsløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar