lørdag den 17. april 2021

Pokebowl / Sushibowl


Jeg havde besøg af Camilla i dag, som ejer Fiskerytteren, en fiskebil som holder til i hovedstadsområdet. Hun havde lækker sashimitun og stenbidderrogn med til mig, hvor heldig har man lov at være. 

Stenbidderrognen blev nydt til frokost, med avocado, creme fraiche og rødløg og tunen kom i denne LÆKRE pokebowl som er en kendt Hawaiiansk spise. Det udtales i øvrigt “po-key” (rimer på “okay”) 

Du kan erstatte tunen med laks eller bruge halvt af hvert. 

Ingredienslisten er lidt lang, I know. Det kræver lige et besøg hos en etnisk købmand. Hvis du plejer at lave sushi selv, har du nok de fleste ingredienser i huset.  

Pokebowls til 2 pers. 

God sashimitun ca. 400 g. 

1 mango (ikke alt for moden, den skal være fast) i tern

1/2 agurk, skrællet og kerner fjernet, i tern

2 dl. rød spidskål, fintsnittet 

2 dl. edamamebønner (uden bælg) kogt i 2 min. og afkølet

1 avocado, i skiver

2 mellemstore gulerødder, skåret tændstiktyndt

2 forårsløg, fintsnittet

Sorte sesamfrø

Sushi Mayo (Bar sushi har den BEDSTE lavet på sesamolie)

Sød teriyakisauce (også her er Bar Sushi’s min favorit) 

Marinade til tun:

3 spsk. soya (jeg bruger lys soya)

2 spsk. mirin (sød risvin)

1 tsk. sesamolie

1 tsk. sukker

2 spsk. ristede sesamfrø

Marinade til gulerødder og kål:

3/4 dl. sukker

1,5 dl. eddike

2 spsk. vand

Lidt salt og friskkværnet peber

Sushiris:

2 dl. jasminris (kan også være sushiris) 

2 spsk. risvinseddike 

1 tsk. sukker

Et lille nip salt 

Fremgangsmåde: 

Bland marinade til tunen. Skær tunen i store tern 2x2 cm. 

Vend den i marinaden og sæt den i køleskabet. 

Bland marinade til kål og gulerødder i en lille gryde. Varm langsomt op og når sukkeret er smeltet deles marinaden ligeligt i skålen med gulerødder og skålen med kål. Lad det stå på køkkenbordet og marinere.

Kog risen efter pakkens anvisning. Afkøl den let i en dyb tallerken. Varm marinaden op til sukkeret er smeltet og rør den i risen. 

Fordel risen i to skole. 

Top med alle grøntsager i kanten af skålen og læg den kolde tun i midten.  

Læg striber af sushimayo over og drys med sesamfrø og forårsløg. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar