mandag den 12. april 2021

Helnæs rundt til fods langs stranden


Et af mine yndlingssteder i DK er Helnæs. Der er så smukt på den lille halvø og jeg kommer der flere gange om sommeren på dagsture som “turist”. Det har jeg gjort siden jeg fik kørekort i 1991 og selv kunne begynde at udforske øen på egen hånd. Jeg er opvokset i Assens så jeg er godt kendt på egnen. 

Meget er ændret med tiden. Den lille Brugs lukkede for mange år siden, men Helnæs Kro er der heldigvis stadig liv i. Den besøger vi også hvert år, både til kaffevisit samt aftensmad. 

Derudover er der poppet små caféer op, som har åbent i sommermånederne og ellers ligger i hi uden for sæson. En af caféerne ligger i det gamle mejeri og her kan man købe lidt aftensmad i højsæsonen. 

På campingpladsen kan man holde et stop og købe sig en guf-is hvis man er heldig at ramme kioskens åbningstid. 

Helnæs Mølle har netop opført 4 lækre nye luksusboliger, se selv HER! 

Helnæs er altid et besøg værd og selvom jeg kender øen ret godt fra landsiden, har jeg aldrig vandret øen rundt langs stranden, og jeg ved virkelig ikke hvorfor det skulle tage mig så mange år at gøre det, for det er simpelthen den smukkeste tur! 

Turen er ikke en rute som sådan. Dvs. den er ikke markeret. Man går simpelthen bare i vandkanten hele vejen rundt. Husk at respektere den private ejendomsret og hold dig til stranden hvor det er muligt. 

Sæt en hel dag af til turen. Pak en god madpakke eller to, rigeligt med væske og husk at tage en pose med til dit affald. 

Turen er ca. 17,5 km. og det tog os ca. 7 timer incl. tre gode pauser at gå rundt. 

Godt fodtøj er vigtigt, vandrestøvler med solide såler er et must, da man enkelte steder skal kravle lidt på store sten. Turen er ikke for gangbesværede. 

Vi startede ud efter Langøre Dæmningen fra P-pladsen ved Bobakkerne. Vi gik mod syd og havde på hele turen havet på vores højre side.  Gik det første stykke oppe på toppen af klinten v. Bobakkerne. Her er den smukkeste udsigt som du ikke må snyde dig selv for. 


Herefter går man ned på stranden og fortsætter mod Helnæs Made og videre mod Fyret. 

Helnæs Made - en strand med lavt vand som strækker sig mod fyret. Her græsser kreaturer, vis hensyn. 


Det ikoniske fyrtårn fra år 1900. 

Når fyret er passeret går du et langt stræk på en stenet strand, helt frem til sommerhusområdet v. Helnæs Strand. Det er en lidt krævende strækning hvor du enkelte steder skal kravle lidt på store sten.

Velankommet til Helnæs Strand ved sommerhusområdet var det tiltrængt med en pause.




Videre derfra stadig af en lidt stenet strand, kommer du til de små fiskerhuse.

Her tager du for enden af vejen den lange trappe op til Klinteskoven hvor du kan gå ad en lille sti med den fineste udsigt over Helnæsbugten. Du kan også vælge at blive langs stranden.



Udsigten fra toppen af trappen. 

Videre ind i Klinteskoven.

Stien i Klinteskoven. 

Videre ud af Klinteskoven er en trappe ned mod stranden igen. Nu er du nået 3/4 af turen. 
Her kommer en del siv, som du uden problemer kan passere. 


Tid til endnu et hvil. 

En venlig sjæl havde sat to stole i vandkanten. Vi tillod os at sidde her i et kvarters tid og nyde synet af Skovkrogen på den anden side af bugten. 






Smukt langs den østlige kyst også. 

Solen stod lavt på himlen da vi nåede Bobakkerne igen. 




En utrolig dejlig dag i det skønneste forårsvejr☀️
Sådan så vores rute ud: 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar