tirsdag den 27. april 2021

Penne med kylling og champignon i tomatflødesauce

 

Vi har fået denne dejlige pastaret til aften. Den leder tankerne hen på den lokale Italienske restaurant i barndomsbyen, hvor man kunne få en lignende ret. 

Hvis du synes det er for omstændigt at udbene kyllingelår kan du sagtens bruge kyllingeinderfilet eller bryst. Kødet fra låret er det lækreste møre kød, så jeg synes det er umagen værd. 

Penne med kylling og champignon til 4 pers. 

8 kyllingeunderlår

300 g. champignoner

1 stort løg

2 fed hvidløg

2 stilke frisk rosmarin

1 dåse flåede tomater

2 store spsk. konc. tomatpuré

1 tsk. sukker

2,5 dl. hvidvin

3 dl. piskefløde

Lidt chiliflager, salt og peber 

400 g. penne, evt. fuldkorn

Topping:. 4 skiver parmaskinke, frisk persille, revet parmesan 

Fremgangsmåde: 

Kog pastaen til den er al’ dente. Brus den over i en sigte med koldt vand og stil den til side. 

Halvér løget og skær det i skiver. Hak hvidløg og rosmarin fint og skær champignonerne i tykke skiver. 

Udben kyllingelårene og fjern skindet. Skær kødet i tern. 

Varm en gryde eller høj pande op med lidt olivenolie og smør. Klar løgene og tilsæt hvidløg og rosmarin. Tilsæt kyllingen og krydr med salt og peber. Tilsæt champignoner og lad det svitse lidt. 

Hæld tomaterne i en sigte og lad det meste af juicen dræne af. Tilsæt dem til panden sammen med sukker og tomatpuré. 

Tilsæt hvidvin og læg låg på. Lad det simre for svag varme i 10 min. Tag låget af, tilsæt fløden og varm igennem. Tilsæt den kogte pasta, lad det simre i et par minutter mere og smag til med evt. mere salt og peber og lidt chiliflager. 

Anret i 4 tallerkener og top med hakket parmaskinke, friskrevet parmesan og persille. 



Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar