søndag den 17. maj 2020

Ceasar Salad



Da Søren spurgte, om jeg kunne finde en forårsret til denne uges lokalavis, var det første der faldt i mine tanker, den klassiske Ceasar Salad.
Det er for mig en forårsret, som helst skal indtages på terrassen i solskin, ledsaget af et godt glas hvidvin, så er foråret skudt i gang.

Udelad ikke anjoserne i dressingen, det er dem som giver dressingen dybde og karakter og jeg lover, at den ikke smager af fisk.

Ceasar Salad til 2 pers.;

2 mini romaine salater
2 kyllingebrystfileter, gerne med skind, det giver ekstra smag
parmesanost i flager - brug din kartoffelskræller til at høvle af osten
pink syltede løg (find opskrift her på bloggen)
brødcroutoner

Dressing:
1 æggeblomme
2 små anjosfileter
2 store spsk. revet parmesan
1 tsk. olie fra anjosfileter
1 fed hvidløg
1 tsk. æblecidereddike
1 dl. rapsolie, eller anden smagsneutral olie
salt & peber

Fremgangsmåde:
Lav ført dressingen, så den kan stå og trække smag imens du steger kylling.

Blend æggeblommen med anjosfileter, olie fra anjosfileter, parmesan, hvidløg samt æbleeddike. Tilsæt olien gradvist og blend til dressingen er glat. Smag til med salt og peber.

Skær bunden af salaterne og bræk bladene fra hinanden. Skyl og slyng dem godt.
Fordel salatbladene på to tallerkener.

Kyllingebrystfileterne krydres godt med salt og peber og steges sprøde på en varm pande i en blanding af olivenolie og smør. Afkøl let og skær i skiver på den korte led.

Kyllingeskiverne fordeles ovenpå salaterne, sammen med parmesan og pink syltede løg. Hæld dressing over i en gavmild stråle og top med sprøde brødcroutoner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar