onsdag den 6. maj 2020

Salat med blomkål og rejer


Forleden fik jeg denne salat til frokost. Jeg havde haft 80´er klassikeren "maskeret blomkål" i tankerne i nogle dage og inspireret deraf, udsprang denne lette frokostret.
Rejer og blomkål har altid været et skønt match. Køb rejer af god kvalitet, det betaler sig virkelig for smagen!

Salat med blomkål og rejer til 1 pers.:

200 g. blomkålsbuketter på str. med en valnød
75 g. store grønlandske rejer
4 blommetomater
1/2 avocado i skiver
2 spsk. ristede pinjekerner
lidt dild og basilikum

Dressing:
3/4 dl. cremefraiche 6%
2 spsk. hakkede friske krydderurter, evt. dild og basilikum
1 tsk. honning
1 knivspids dijonsennep
salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:
Rør dressingen sammen, smag til med salt og peber.

Læg blomkålsbuketterne i saltet vand i en lille gryde. Sæt det til at koge. Når vandet koger, giver du det 1 min. ikke længere, der skal være `bid`i blomkålen. Afkøl straks under koldt vand og lad dem dryppe godt af i en sigte.

Tomaterne skæres i kvarte på den lange led.

Anret blomkålsbuketterne på en tallerken og top med tomater, rejer, avocado og dressing. Drys pinjekerner og krydderurter over og lidt friskkværnet sort peber samt flagesalt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar