torsdag den 3. oktober 2013

Grøn tomat marmelade


Jeg havde stadig 1 kg. grønne tomater i køleskabet, efter sidste omgang syltning af grønne tomater
Dem skulle jeg hurtigt finde anvendelse til, da enkelte af dem var ved at blive røde.
Det kom der denne grønne tomat marmelade ud af. Den smager dejligt sødt af vanilje, og kan anvendes oven på brød, til ostebord, eller som tilbehør til kold kylling eller andet koldt kød.

Grøn tomat marmelade:

1 kg. grønne tomater skåret i både
600 g. sukker
1 vaniljestang
20 sorte peberkorn
10 kardemommekapsler
saft af en øko. citron
saft af en øko. appelsin
1 tsk. geleringsmiddel
spiritus til skyldning af sylteglas.

Læg tomaterne i en gryde sammen med sukker og citrussaft. Tænd for varmen og tilsæt korn fra vaniljestangen samt den tomme stang, kardemommekapsler og peberkorn. Når gryden kommer i kog, lægger du låg på og lader tomaterne simre i ca. 15 min. ved svag varme (de må ikke bulderkoge!)

Rør geleringsmiddel sammen med 2 tsk. sukker. Hæld det i gryden, rør godt rundt og lad det simre 3 min, mere uden låg.

Skyl sylteglassene i spiritus (for at konservere) hæld marmeladen på glassene, luk til med det samme og opbevar marmeladen køligt.




3 kommentarer:

  1. Mangler der eventuelt noget vand i den opskrift - eller hvordan undgår du at det steger i stedet for koger?

    SvarSlet
    Svar
    1. Har du husket citron- og appelsinsaften? Og ellers så skru ned for varmen. Har lige lavet den m 400 g tomater og tilsvarende mindre af de øvrige ingredienser uden problemer

      Slet
  2. Hej Rasmus, undskyld mit sene svar, havde ikke set Din kommentar. Nej der skal ikke vand ved, så bliver det for tyndt. Som sangsvanen skriver, har du måske glemt citrussaften? Vh. Eva

    SvarSlet