søndag den 20. oktober 2013

Karrysuppe med kylling og kokos


Vi er lige kommet hjem fra efterårsferie i det tyske, og jeg har hele ugen glædet mig til at koge suppe, når jeg igen satte mine fødder på dansk jord, ja så tosset kan man være, når man tænker på mad 24/7.

Havde egentlig regnet med at skulle lave hønsekødssuppe, helt klassisk med kød- og melboller, men undervejs udviklede suppen sig til denne kylling/karrysuppe.

Suppen blev rigtig dejlig! Hvis du synes det er for omstændigt at koge suppe i flere timer, kan du lave suppen med kyllingebrystfileter, som du steger og bruge en hønsebouillonterning som basis.

Karrysuppe med kylling og kokos, til 4 pers.:

1 kylling ca. 1200 g.
Suppeurter af flg. porretoppe, gulerod, selleri eller bladselleristilke, laurbærblad, 10 sorte peberkorn, salt
3 l. vand

fyld:
3 porrer i ringe
2 løg, hakkede
2 syrlige æbler i tern
4 mellemstore kartofler i 1 cm. tern (eller udelad kartoflerne og tilsæt lidt kogte basmatiris i suppeskålene ved servering)
3 spsk. karry
1 spsk. friskrevet ingefær
2 fed hvidløg, hakkede
1 spsk. spidskommen
1 spsk. tørret citrongræs (fra Urtekram, kan købes i Netto)
1 tsk. revet muscatnød
2 spsk. stærk mango chutney
ca. 3 liter suppe
1 dåse kokosmælk (ikke light!)
salt og peber.


Ved servering tilsæt:
kød fra den kogte kylling, lidt porretop, samt hakkede peanuts til topping.

Klip overflødigt skind og fedt af kyllingen. Skyl den godt indvendigt i koldt vand.
Hæld 3 liter vand i en suppegryde, læg kylling og suppeurter i gryden. Læg låg på. Når suppen koger, skruer du ned så den kun småsimrer. Skum af for urenheder og lad suppen simre videre under låg i en times tid.

Tag kyllingen op, pil kødet af (kasser skindet) Gem kødet, det skal bruges i suppen senere.
Når skroget er pillet, lægger du det tilbage i suppen og lader det simre videre i mindst to timer, men gerne i 4-6 timer. (min simrede i to timer ekstra i dag)

Varm lidt olie i en stor gryde (bedst i en teflongryde) brænd karryen af heri og tilsæt kartoffeltern og løgtern.
Rist det til kartoflerne er blevet lidt brune. Tilsæt porreringe, æbletern, mangochutney, de øvrige krydderier og til sidst den siede suppe. Lad suppen simre i 10 min. under låg.
Tilsæt kokosmælk og varm suppen godt igennem. Smag til med salt og peber.

Læg det kogte kyllingekød i en suppetallerken, hæld den varme suppe over, top med hakket grønt og peanuts (og evt. frisk koriander)

Server gode flütes til eller hvidløgsbrød.



3 kommentarer:

  1. Hej Eva
    Jeg kan virkelig godt lide din side, men har lige et spørgsmål til denne opskrift.
    Hvad mener du når du skriver: Fyld..... så står der ca. 3 liter suppe hvad mener du med det ??
    Ellers glæder jeg mig til at prøve din opskrift :)

    SvarSlet
  2. Hej Carina! Dejligt at høre Du kan lide siden :-) Det jeg mener med fyld, er at det er det der skal i suppen i anden omgang, det vil sige; du koger først kyllingen, piller kødet fra, koger skroget videre i et par timer, og sier suppen. Derefter starter du op på at lave suppen i andet step. Her bruger du de 3 liter af den siede suppe og tilsætter fyldet. Forstod du det ? kh. eva

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er helt forstået, mange tak for din uddybning :D

      Slet