søndag den 20. oktober 2013

Valnøddemazarin


Denne mazarin har fulgt mig i mange år. Den er ikke fedtfattig, så er det sagt! Den er blød og marcipanlækker i bunden, og har en knasende top af remonce med sprøde valnødder.


Valnøddemazarin nok til 8 - rigeligt til 6 pers.

Mazarin:
150 g. revet marcipan
50 g. sukker
50 g. stuetempereret smør
25 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 æg

Fyld:
125 g. valnøddekerner
100 g. smør
100 g. sukker
30 g. mel
1 dl. fløde

Tilbehør: creme fraiche eller god flødeis.

Pisk æg og sukker sammen. Tilsæt smør og marcipan og sigt mel og bagepulver i.

Hæld dejen i en smurt tærteform eller springform på 22 cm. Bag den ved 180 grader i 15-20 min. eller indtil den er gylden. Tag den ud og stil ovnens temperatur på 200 grader.

Kog smør, sukker, mel og fløde sammen i en gryde, til en ensartet cremet masse. Tilsæt nødderne og tag gryden fra varmen.

Bred fyldet ud over den forbagte kage og sæt den tilbage i den nu 200 grader varme ovn. Bag den i ca. 10 min. til den er fint gylden.

Server kagen med cremefraiche med lidt vanillepulver i, eller en kugle god flødeis.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar