mandag den 28. oktober 2013

Chicken Parmigiana / Parmesan Kylling



Til aften var det min mand som bestemte menüen - og jeg lavede den som sædvanlig.
Retten valgte han ud fra bogen "Newyorker By Heart - Amerikansk Homecooking" skrevet af Birthe Lynggaard, som også er madblogger under denne blog: Newyorkerbyheart.
Bogen er flot, opskrifterne er indbydende, og ret kalorietunge, så det er ikke hverdagsmad - i hvert fald ikke hos os, det ville aldrig gå ;-)
Men engang imellem er det ok at skeje ud på kalorier, og retten smagte da også ganske fantastisk.
Må ellers indrømme, at det for mig er temmelig grænseoverskridende, først at panere kød, stege det i masser af olie og bagefter dække det med fed ost og bage det i ovnen!! Men samtidig, ved jeg godt, at fedt giver smag, og så længe det ikke er hverdagsmad, så går det vel an :-) Min familie var vilde med retten, både store og små.
Jeg har ændret en smule på opskriften, ved bl.a. at reducere mængden af cheddarost, og tilføje ekstra spinat. Jeg skriver den som jeg lavede den.
Retten er pænt tidskrævende, men du kan vinde lidt tid ved evt. at købe en god færdig tomatsauce. Jeg lavede dog en selv, da det er væsentlig billigere.

Chicken Parmigiana, 4 personer:

4 kyllingebrystfileter
400 g. frisk eller frossen spinat
100 g. cheddarost i tynde skiver
250 g. champignoner i skiver
1 dl. friskrevet parmesan

Til panering:
mælk/rasp

Marinara Tomatsauce:
2 dåser flåede tomater
1 stort løg, hakket fint
3 fed hvidløg, hakket fint
2 spsk. god rød balsamico
1 spsk. tørret oregano
1 spsk. tørret basilikum
1/2 tsk. cayennepeber
1 tsk. sukker
25 g. smør

Start med tomatsaucen: steg løg og hvidløg ved lav varme, til de er klare men ikke brune.
Tilsæt krydderier og balsamico og steg videre i et par minutter, før du tilsætter tomaterne. Hæld de flåede tomater ned i gryden, men grib hver enkelt tomat på vejen og mas den i stykker.
Tilsæt sukker og smør, læg låg på gryden og lad saucen småsimre i en times tid, til den tykner.
Smag til med salt og peber.

Trim kyllingebrystfileterne for fedt og sener/urenheder. Lav et lille snit ind i fileten hvor den er tykkest på langs. Bred den ud mellem to stykker plast (evt. fryseposer til mad som du klipper op) og bank dem helt flade med en kødhammer eller kagerulle.
Vend først fileterne i mælk, dernæst i rasp, og steg dem gyldne i olivenolie på en pande (du kan kun stege en ad gangen, de fylder godt!)

Når kødet er stegt, steger du champignonerne ved høj varme og krydrer dem med salt og peber.
Bruger du frisk spinat, skal det nu sauteres på panden i lidt olie til det falder sammen. Krydr. med salt og peber. Bruger du frosset spinat, skal det optøes og knuges fri for vand.

Tag et stort ovnfast fad. Bred det halve af tomatsaucen ud i bunden an fadet.
Bred spinaten ud over, læg kødet ud over, så det fylder det meste af fadet, læg ostestykkerne på kødet, spred de stegte champignoner ud over og top med resten af tomatsaucen, samt revet parmesan.
Herunder fadet inden tomatsauce og parmesanost kommes på....


Bages ved 200 grader i 30 min.

Server med fuldkornsspaghetti, en grøn salat / grøntsager og evt. Hvidløgsbrød.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar