torsdag den 25. oktober 2012

Syltede rødløg / Pink syltede løg


Siden jeg postede denne opskrift første gang, har jeg ændret i ingredienserne og lavet en mere sirupsagtig lage inspireret af Arlas opskrift, som også indeholder tranebær og derfor egner sig virkelig godt som tilbehør til ost.

Løgene får en meget smuk farve efter syltning og pynter så fint.

De kan bruges som tilbehør til varme retter, i en burger, i salater, på et tapasbræt og ovenpå alle slags oste.

1 glas syltede pink løg:
1 dl. vand
1 dl. eddike
1 dl. sukker
4 peberkorn
1 laurbærblad
2 store rødløg i tynde både
1/2 dl. tranebær
1/2 tsk. groft salt

Fremgangsmåde:
Varm eddike, vand, sukker, salt og krydderier i en gryde, indtil sukkeret er smeltet.

Kog løg og tranebær med i lagen i ca. 3-4 minutter. Fisk det op med en hul-si og hæld det i et skoldet og atamonskyllet glas.

Kog lagen ind til den bliver sirupsagtig og er reduceret til ca. 1. dl. Hæld lagen over løgene.

Opbevar løgene på køl.

Følg mig på facebook og få opdateringer ved nye indlæg.

2 kommentarer:

  1. Smukt ser det ud. Har netop lavet en STOR portion. De smager himmelsk.
    Hilsen Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Charlotte for din feedback :-) kh. eva

      Slet